Nyhter från Kanal 75

Dödsdömd häst jackpotskrällde

2007-03-14 23:50 #0 av: ThomasH

Fyraårige Make My Best var dödsdömd men överlevde. Tack vare amatören Christer Videll lever hästen och på onsdagen vann stoet till 30 gånger pengarna. - Hon kändes jättefin och det här är otroligt kul, säger lärlingen Ellinor Lind som satt i sulkyn.

Ekipaget var en stor anledning till att utdelningen på V64 blev 165 000 kronor. Det var ingen bluffseger de vann heller utan körde väldigt offensivt. Efter ett halvvarv kunde hon inte svara ledningen men gick snabbt ut i andraspår och pressade på ledaren resten av loppet. I sista sväng hade ledaren och resten av fältet gjort sitt och Make My Best vann komfortabelt och gav Ellinor Lind hennes första seger för året.

 

Ville inte riskera att sitta fast
- Hon kändes så fin i dag så jag ville inte riskera att sitta fast med henne. Det är otroligt kul för det har varit stora problem med henne. Hon hade massa lösa benbitar så det var inte självklart att hon skulle få leva. Det var väl femtio-femtio att hon skulle göra. Det är tack vare Christer Videll som hon lever och vinner här, säger Ellinor Lind.

Vann trots galopp
Jackpotomgången inleddes med tre storfavoriter (Important, Charleston och Hurry Tilly) men den enda som höll för trycket var treårige Hurry Tilly som kunde vinna trots en startgalopp och ett lopp i dödens utvändigt om andrahandsfavoriten Vånga Torsten.
- Han galopperade för att han var lite för pigg. Sen gick det väldigt bra att köra och han har ett väldigt bra löphuvud, säger Jorma Kontio som körde.

Allergin störde inte
Kvällens största favorit misslyckades dock. I den första avdelningen var Important streckad på runt åttio procent av alla kuponger. Han hamnade sist utvändigt och när Per Nordström i sulkyn gav anfallsorder med ett varv kvar fick han trava i tredjespår sista varvet. På förhand hade tränaren Sten O Jansson pratat om att Important kan ha problem på våren eftersom han är allergisk. Även om flera rapporter har kommit i veckan om att det har börjat komma pollen i luften påverkade det inte Important enligt Sten O som såg nöjd ut på stallbacken.
- Jag är fullt nöjd med honom i dag och han var inte påverkad av nån allergi. Han var helt okörd i mål och blåste inte ett dugg. Per gjorde ett misstag när han tog rygg på Jamille men man får ju göra misstag. Formen verkar fin och nu är det bara att åka hem och titta i propparna.

Anders Forsberg

Bilden publicecerad t o m 2007-03-21.

 

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-03-14
Anmäl
2007-03-15 00:05 #1 av: Rickard007

Kul för henne blott den andra starten på året.. Slutade med vinst.. Den var inte lätt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.