Nyhter från Kanal 75

Lövgren - öga mot öga med Torvald

2007-03-14 23:36 #0 av: ThomasH

I november tappade Joakim Lövgren stallets största stjärna Torvald Palema. På lördag kör han för första gången mot hästen som tidigare var hans vapenbroder. Men det är inget som rör Jägersrotränaren i ryggen - säger han i alla fall.

- Nej, det är inget speciellt. Såhär är det för oss tränare och vi kör ofta mot hästar som vi har tränat tidigare.
Det finns inga garantier i travtränaryrket. När som helst kan en häst flyttas ur stallet. Hur bra den än har presterat. Det blev Joakim Lövgren varse i november förra året. Trots 19 vinster på 44 starter och närmare fyra miljoner kronor insprunget på fyra säsonger valde då ägarna till Torvald Palema att flytta hästen till Åke Svanstedt.
- Torvald Palema var speciell så länge han var i vår träning och vi har haft jätteroligt med hästen. Men nu står han inte i vårt stall och jag tränar och tävlar med de hästar jag har, säger Lövgren.

 

Tillräcklig bredd
Trots avsaknaden av den där riktiga fixstjärnan ser det klart intressant ut när man ögnar igenom Lövgrens träningslista.
- Det känns som att jag har en bredd som är tillräcklig, med många hästar som ser trevliga ut och inte har så mycket pengar på sig.
En av dessa hästar är den femåriga hingsten Addington, som avslutade fjolårssäsongen med fyra raka segrar.
- Han var väldigt skör ifjol och jag var aldrig nöjd med honom trots att han vann lopp. Nu har han fått en hel vinter med träning och det ser intressant ut. Han har fysiken och den mentala biten som en riktig häst ska ha och jag tror att hans kunnande räcker en bra bit.
- Groucho är också en häst som har börjat visa att han är mogen att ta ett par steg till.
Lövgren har också 16 treåringar som nu har börjat röra på sig. Två som redan har hunnit visa framfötterna på tävlingsbanan är Allyhills Ulrika och Strong Demand. Den förstnämnda tog en mersmakande seger i tävlingsdebuten för två veckor sedan och Strong Demand har en seger och en andraplats i karriärens två första starter. Och då är inte ens dessa de starkaste korten i Lövgrens treåringslek.
- Jag har en lillebror till Fräkke Frederik (Maverick) som jag är vaken för att matcha i Danmark i år. Och så har jag en bror till Hot Shot Knick (Napoleon Knick) som jag också tror att det finns mycket utveckling i. Det är två hästar som det är tillåtet att hoppas på roliga säsonger med.
 
Svårt matcha Torvald
På lördag är det dags för årets första jackpot på V75 och en ensam vinnare kan bara på sju rätt håva in 44 miljoner kronor. Lövgren har fyra hästar till start inom V75-spelet och först ut är Selldahir S.G. (V75-3), som stöter på Torvald Palema.
- Kondition och form är bra men Selldahir S.G. är ojämn i beteendet och det går inte att säga på förhand om han kommer att göra ett bra lopp eller inte.
- Senast tyckte jag att han var en besvikelse jämfört med årsdebuten där han avslutade rätt så rejält. Han är stabil i volt och går på 2 640 meter, men han vinner inte så mycket nu för tiden och vi får försöka tjäna pengar.
Finns det någon möjlighet att han kan hålla undan för Torvald Palema?
- Det tror jag inte!

Upp till bevis för La Rite Linai
La Rite Linai (V75-5) har tagit fyra segrar på sju starter sedan hon kom till Lövgren i augusti. Det har emellertid varit i lärlings- och amatörlopp och när det nu är V75 ställs hon mot tuffare kamrater.
- Hon har varit snällt matchad men löser sina uppgifter på rejält sätt. Hon har tjänat mycket pengar fort och det är lite skyddad verkstad i lärlings- och amatörloppen. Men hästen har gjort allt rätt. Jag tror att det blir svårt att slåss om segern här men vi kan inte bara köra lärlingslopp hela karriären.
Active Iron (V75-4)?
- Han är väl egentligen inte mogen för V75 i och med att han inte kan vara med från start och är seg i loppen. Han springer med handbromsen i men har ändå ett visst kunnande som kan utvecklas av att han möter bättre hästar.
- Nu ser loppet öppet ut och han är säkert inte sämre än de andra, även om jag inte kan motståndet. 
Royal Street (V75-6)?
- Han startade på lite väl lång distans i årsdebuten. Det var inget blodigt motstånd och han gick hygglig utan att glänsa. 1 640 meter är hans distans men han är inget för V75-spelarna.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-03-19.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-03-14
Anmäl
2007-03-14 23:51 #1 av: Rickard007

Han lär inte få vara öga mot öga det är svårt i ett travlopp ;)
Han kommer nog mestadels få se ryggtavlan på Åke ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.