Nyhter från Kanal 75

Horpestad bjuder på ny segergest

2007-04-20 00:36 #0 av: ThomasH

Tom Horpestad har haft en fantastisk vinter med Riva del Sole i Frankrike. Fyra starter har gett tre segrar och 1 110 254 kronor insprunget. På lördag gör ekipaget comeback på svensk mark. - Hon har varit enormt stark i loppen på Vincennes och nu ska det bli väldigt spännande att testa henne på hemmaplan, säger Horpestad.

 

Riva del Sole (V75-6) har imponerat väldeliga vid sina segrar på den franska huvudstadsbanan Vincennes. Så sent som i lördags vann hon från ledningen på nya rekordtiden 1.12,0 över 2 100 meter med autostart. Enda plumpen i protokollet under frankrikevistelsen kom i Agen-Le Passage-banan där hon med segern på gaffeln galopperade in på upploppet.
- Hon trivs väldigt bra med att gå barfota på Vincennes och hon har inga bekymmer vare sig med nerförsbacken eller uppförsbacken. Det tror jag är de största orsakerna till att hon har gått så bra. Men samtidigt har hon fått lite annan träning och annan miljö. Det har klaffat bra med allt.

 

Segergest även på Åby
Det råder ingen tvekan om att Tom Horpestad värderar framgångarna i Frankrike väldigt högt. Det har man om inte annat kunnat utläsa av den medryckande glädje han med piskan i vädret har visat vid segrarna. Sin spektakulära segergest brukar han dock sparsamt hemma i Sverige.
- Det är speciellt att vinna där nere. Riva del Sole har fått offra mycket från start varje gång och då är man lite orolig för att det inte ska hålla hela vägen. Men när jag har bett om det där lilla extra till slut har hon bara stuckit ifrån. Då är det en himla känsla att vinna, säger Horpestad, som är öppen för att visa upp sin segergest även för Åbypubliken.
- Det har funnits hästar tidigare som har vunnit i Frankrike utan att sen vinna när det kommit hem. Lyckas hon vinna direkt är det nästan en ännu större prestation än segrarna där nere och då kanske det blir segergest igen.
- Jag har inte haft slutkört någon gång i Frankrike och det ska bli väldigt intressant att se om hon är lika bra här hemma.

Går bra även bakifrån
Riva del Sole anländer till Sverige under fredagen. Långresan, den korta återhämtningstiden efter senaste loppet samt att hon brottas med ett bakspår är faktorer som brukar sänka förhoppningarna dramatiskt, men Horpestad låter inte oroad.
- Visst tänker jag på det lite grand men jag hoppas att det ska gå bra. Hon flyger hem och det är betydligt smidigare än att stå i en bil i två dygn.
- Loppen på slutet har vi vunnit från ledningen och visst är det det bästa upplägget. Men hon har gått bra bakifrån förut så det ska nog kunna gå det också.
Är Riva del Sole ett spikbud?
- Jag har sett att de som tippar tippar Lotuschic först så det kanske inte är rätt att säga att Riva del Sole är en spik, men spelarna måste i alla fall ta med henne på de prestationer hon har gjort i Frankrike.

"Kesaco Phedo vinner"
Horpestad startar även Global Glow (V75-2) inom ramen för V75. Han går ut i Klass I-finalen och Horpestad låter uppåt även om han inte tror på någon vinstchans.
Global Glow var bra senast. Då gick han med skor och hade dessutom tillägg. Han fick ingen optimal löpning men gjorde en väldigt bra insats. Nu blir det helstängt och barfota och en tredje-, fjärdeplats är realistiskt att tro på, säger Horpestad innan han avslutningsvis bjuder på sitt vinnartips till Olympiatravets final.
- Jag tror att Kesaco Phedo vinner. Jag tyckte det såg lätt ut när han vann senast och tror att han är den med högst kapacitet.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-04-26.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-04-19
Anmäl
2007-04-20 00:57 #1 av: Rickard007

Bör vinna om hon går lika bra här hemma... Men vi vet ju hur det är när de komemr hem direkt.

Anmäl
2007-04-20 13:35 #2 av: ZenoX

det kan bli rätt svårt ändå tror ja

Anmäl
2007-04-20 18:27 #3 av: Rickard007

#2, Nah... Vilka andra hästar har gått 12 tider på medel nyss här?

Anmäl
2007-04-20 18:58 #4 av: ZenoX

ja vet ej riktigt men bakspår, det är inte alltid så lätt och plocka in på dom här hästarna

Anmäl
2007-04-20 19:03 #5 av: Rickard007

#4, Nah men... Aja..

Anmäl
2007-04-20 19:42 #6 av: Nijo
svårt att plocka in? tror det är ganska stor chans att Riva Del Sole hamnar typ 3:e utvändigt, sedan flyger hon förbi allt troligen och vinner på ren styrka, fan gått 1.12 i frankrike utan att vara bottnad(visst är banorna snabbare där), men nästan alla andra hästar i detta loppet hade haft STORA problem  mot de hästarna som riva del sole haft lekstuga med.
Anmäl
2007-04-20 19:46 #7 av: Rickard007

#6, Hålelr med, funderar på att lira 2,9 på DD... Om jag vågar ;)

Anmäl
2007-04-20 20:15 #8 av: electra

Faktum e ju att Riva satt i ledningen sist efter ett par hundra meter - och då hade hon 18e spår bakom bilen... ;)

Anmäl
2007-04-20 22:43 #9 av: Rickard007

#8, Haha ookej... Lär dock inte ske nu.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.