Nyhter från Kanal 75

G.K. går på knockout

2007-01-26 22:46 #0 av: ThomasH

G.K.Ante Knockout är som Mike Tyson. Trots halvtaskig teknik mosar han sina motståndare. - Vi har aldrig sett honom trött. Varken i jobb eller efter tävling, säger Gunilla Hillerlöv, som tränar hästen tillsammans med sin sambo Kenneth Björkman.

I senaste starten galopperade G.K.Ante Knockout två gånger. Dessutom hängde han i tredjespår nästan hela loppet. För de flesta hästar betyder det "god natt". För G.K.Ante Knockout spelade det ingen roll. När mållinjen nalkades tuggade han ner sina motståndare och till slut blev segern enkel.
- Vi har aldrig sett honom trött utan det enda problemet är att han inte travar riktigt hundra. Det kommer nog från hans franska morfar Ideal du Gazeau. Men travet blir bättre och bättre ju äldre han blir och vi tror att han har sin bästa tid framför sig, säger Hillerlöv.

 

Föddes upp med nappflaska
Likheterna med Mike Tyson stannar inte vid att styrkan är det främsta vapnet. G.K. Ante Knockout hade nämligen precis som Tyson en tuff uppväxt.
- Hans mamma dog när han föddes så han är uppfödd med nappflaska. I början var vi oroliga för att han inte skulle klara sig och det var jobb dygnet runt. Det gör att banden till honom känns extra starka.
På en punkt skiljer sig dock "Ante" å det grövsta från Tyson. Och det är på det sociala planet.
- I och med att han föddes upp med nappflaska är han också väldigt tam. Han gillar folk och är väldigt snäll och lätt att handskas med.
Han kanske tror att han är människa?
- Nej då. Han fick gå med en "shettis" som liten så att han skulle begripa att han är häst.

Entusiastiska delägare
Hillerlöv och Björkman har tränat travare ihop sedan tidigt nittiotal och just nu har de tre hästar på träningslistan. Dessutom har de egna fölston och hästarna de föder upp får alltid namnet "G.K.", vilket står för just Gunilla och Kenneth.
- Jag har haft hästar sedan jag var liten och när jag träffade Kenneth drog jag in honom i det här. Han var redan travintresserad men hade inte hållit på med hästar tidigare. Vilket han blev tvungen till när han träffade mig.
- Vi föder upp mellan två och fem hästar per år. Just nu har vi tre egna och ett inlånat fölsto.
Var uppfödningarna tar vägen varierar men G.K.Ante Knockout är kvar på gården i Landsbro. Med som ägare på hästen är också parets goda vänner Mats Lowén och Jouni Tikkanen.
- Vi tvingade in dem på det här med trav och allt eftersom de blev mer intresserade ville de vara med på en häst. Att de gick med på just G.K.Ante Knockout berodde delvis på att han är efter Tap In och har utseende därefter. De tyckte att han var fin och utmärkte sig bland alla bruna hästar.
De flesta hästägare blir överlyckliga när hästarna går bra. Men enligt Hillerlöv tar Lowén och Tikkanen priset.
- De blir så extremt glada. Efter att hästen har vunnit svävar de på moln i flera veckor.

Nöjd med en plats
På lördag kan ägarna få sväva igen. Då startar nämligen G.K.Ante Knockout i Klass II på Jägersro, där han ser ut att bli favorit.
- Jag tycker att det är jättesvårt att sia om chanserna. Han står lite illa till men samtidigt kan han inte utnyttja bra spår då han inte är snabb iväg. Det är finaler nästa vecka och han ska köras försiktigt den här gången. Sedan får vi hoppas att han är snabb nog till slut.
- Att han blir favorit tycker jag är lite jobbigt. Han kan ta sig en galopp när som helst och är ingen häst man ska spika. Jag är glad om han är bland de tre främsta, säger Hillerlöv och påpekar samtidigt att hon alltid är lite pessimistisk och att sambon Kenneth sannolikt hade gett uttryck för större optimism om vi pratat med honom.
Hur det än är med den saken kan spelarna räkna med att G.K.Ante Knockout inte har någon överman i lördagens lopp, sett till styrkan.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2007-02-02.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-01-26
Anmäl
2007-01-27 01:40 #1 av: Rickard007

110% galopprisk tyvärr.

Anmäl
2007-01-27 22:15 #2 av: continue

Tyvärr Rickard kan vi i efterhand konstatera att risken för galopp "bara" låg på 100 %Flört.

Anmäl
2007-01-27 22:24 #3 av: Rickard007

#2, Ja oj vad dålig jag är ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.