Nyhter från Kanal 75

Från räkning - till mockning

2007-04-13 00:46 #0 av: ThomasH

Mikael Selins tränarkarriär går rakt uppåt. På lördag kan han ta karriärens första V75-dubbel. - Vi siktar väl på en dubbel på lördag och så en på elitloppslördagen, säger Selin och skrattar.

Segern i Stochampionatet i fjol med Mad Marke har betytt mycket för Selin och hans sambo Christel Berntsson.
- Oh ja, det var verkligen som grädde på moset den där segern. Nåt sånt kan man ju inte räkna att vinna varje år, säger Selin.
Storsegern med Mad Marke kom bara tre år efter att Selin blev proffstränare. Yrkeslivet för östgöten började som ekonom och han bodde både i Göteborg och i Stockholm i slutet av 80-talet innan hemlängtan blev för stor.
- Jag trivdes inte riktigt i storstäderna utan ville hem till Mantorp. Sen har jag ett brinnande hästintresse så det låg också bakom beslutet. Det är inget jag har ångrat om man säger så.

 

Mot Harpers Hanovers
I höstas tog Mikael och Christel en bejublad hemmaseger när Prestige vann på Mantorps V75:a. Den segern är ett skönt minne för Mikael även om han inte var på plats. Då fick Christel och kusken Stefan Söderkvist ta emot publikens jubel i stället. När V75 nu kommer till Halmstad i helgen hoppas Mikael att Prestige ska kunna upprepa segern från hemmabanan och att Mad Marke också ska slåss om segern.
- Mad Marke är ju bäst i stallet och hon kan bli väldigt bra. Målet för henne är väl Harper Hanovers om nån månad men på lördag har hon en bra chans. Får hon lite hjälp på vägen blir det perfekt, hon är som bäst sista varvet. Vi har Special Cat också i samma lopp men det är inget för spelarna.
- Prestige har perfekta förutsättningar. Han vill ha ledningen och vi siktar dit också. Det näst bästa är väl vinnarhålet eftersom det är open stretch på Halmstad. 

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2007-04-19.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-04-12
Anmäl
2007-04-13 01:05 #1 av: Rickard007
Optimistisk, intressant att han tror på Mad Marke, ska bli jädrans kul att se... Sen start i HH med!
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.