Nyhter från Kanal 75

STC bekräftar Affe Fager-fallet

2007-02-24 01:33 #0 av: ThomasH

venska Travsportens Centralförbund (STC) bekräftar att Affe Fager tävlade med ett otillåtet medel i kroppen då han vann V75-Mästaren. - Det är ett positivt dopingprov och hästen blir av med segern och förstapriset på 200.000 kronor, säger Lennart Granbeck, säkerhetschef på STC.

 

I mitten av januari vann Affe Fager V75-Mästaren på Åby i suverän stil. En seger som gladde Åke Svanstedt speciellt mycket vilket en segergest vittnade om vid målgången.
Dopingprovet på Affe Fager visade dock spår av det otillåtna medlet Lidokain i kroppen. Det är ett smärtstillande preparat som bland annat finns i salvor.
STC:s säkerhetschef bekräftade på fredagskvällen att Affe Fager testats positivt.
- Jag hade en överenskommelse med Åke Svanstedt att inte gå ut med det här förrän på måndag då utredningen är klar. Men nu har det av någon anledning ändå kommit ut och det är beklagligt.
- Affe Fager har testats positivt med små mängder av Lidokain men mer vill jag inte säga eftersom utredningen fortfarande pågår. Jag kan dock säga att hästen har testats negativt två gånger efteråt. Både före och efter V75-starten på Axevalla. Därför får han starta i V75 på Åby, säger Lennart Granbeck.

 

"Har aldrig använts på Bjertorp"
Åke Svanstedts försteman, Glenn H Persson, säger att Affe Fager aldrig har behandlats med det preparatet.
- Jag kan garantera att han aldrig har behandlats med Lidokain hos oss. Det preparatet har nämligen aldrig använts någonsin av oss på Bjertorp. Affe Fager är en sund och frisk häst utan blessyrer och skavanker. Han måste ha fått i sig det någon annanstans, säger Glenn H Persson.
För Affe Fagers ägare innebär det här att de mister förstapriset på 200.000 kronor. Segern går nu istället till tvåan i loppet, Stefan Melander-tränade What A Man, med Björn Goop i sulkyn.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2007-03-02.

 

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-02-24
Anmäl
2007-02-24 01:55 #1 av: Rickard007

Mmmm vad hr jag sgat om denne man?

Anmäl
2007-02-24 02:06 #2 av: ThomasH

Men, även han kommer att slippa böter, då det som i falletmed Kari Lähdekorpi är uppenbart att hästen har fått i sig något som inte finns på gården

Anmäl
2007-02-24 02:12 #3 av: Nijo

rickard, snälla HÅLL TYST och döm inte svanstedt för detta eftersom då dömer du samtidigt en jäkla massa andra tränare som åkt fast för samma sak.

elr du menar att Kari Lädhekorpi och Hultman bland annat också använder grisfösare och dopar sin hästar regelbundet????

ingen tränare ä så jäkla trög så dem gör detta medvetet eftersom det är hårda kontroller som knappast går att undvika.

Anmäl
2007-02-24 02:37 #4 av: Rickard007

HAHAHAHAH!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.