Nyhter från Kanal 75

"Hockey" tror på vinst med Acclaim

2007-02-09 02:47 #0 av: ThomasH

Håkan "Hockey" Eriksson är känd för att ligga lågt. Men efter Acclaims senaste insats erkänner han: - Stämmer allt på lördag har vi mycket bra chans.

Acclaim såg bländande ut på Solvalla och avgjorde i en rykande avslutning. 
Sexåringen är uppfödd av Håkan Eriksson och hans fru Ulla, och är favorithästen i stallet.
- Det är en helmysig häst som alltid är pigg och glad. När han får vilsamma lopp har han alltid en pollett till slut. Senast kändes han otroligt kaxig runt sista kurvan och då satt jag bara och höll i hästen. Han vann enkelt och hade låg puls efteråt, berättar Håkan Eriksson.
- Jag har medvetet matchat honom lugnt och haft siktet inställt på vintertävlande. Förra året vid den här tidpunkten tog han tre raka V75-segrar men det var ju i lägre divisioner. Fast det verkar ju som att hästen nu har vuxit in i gulddivisionen.
Vad har Acclaim gjort efter loppet på Solvalla senast?
- Han har mest gått och moppat sig i hagen. Jag har kört ett lugnt intervalljobb med honom och då var han smidig och fin.
- Anledningen till att jag anmälde till Axevalla var att han var så pigg dagen efter Solvalla-starten. Och nästa veckas V75-tävlingar går på Bergsåker och dit vill jag inte åka. Dels är det lång resa och sedan gillar inte Acclaim att tävla med brodd i skorna.
I gulddivisionen på Axevalla, V75-3, har Acclaim återigen fått startspår två. Han blir klar favorit och en av veckans mest streckade hästar. Är han en spik för spelarna?
- Jag hoppas att han är det. Allt ser i alla fall bra ut och jag har inget att klaga på. Stämmer allt på lördag har vi en mycket bra vinstchans, säger Håkan Eriksson.
Vad kan fälla honom?
- Oj, det finns mycket som kan hända. Jag har varit med så länge att jag inte tar ut något i förskott. Men tung bana gillar inte hästen så vi får hoppas på bra väder. Annars gör jag inga ändringar i balans eller utrustning, utan han tävlar precis som tidigare.

Michael Carlsson

 

Bilden publicerad t o m 2007-02-15.

Av:Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-02-09
Anmäl
2007-02-09 08:42 #1 av: Rickard007

Hoppsan, men dte vore ju nästan konstigt om han inte sa det också..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.