Nyhter från Kanal 75

Mellby Gård köper blivande stjärna

2007-04-12 01:34 #0 av: ThomasH

Rutger Raket är lördagens stora snackhäst på V75. Han är obesegrad i fyra starter och byter nu såväl tränare som ägare. Hästen är på väg att säljas till Rune Andersson och går i träning till Olle Goop.

Rutger Raket är en av lördagens största favoriter i V75. Han tränas av amatören Göran Forslin som leasar hästen av Rolf Almqvist.
Rutger Raket har imponerat stort vid sina segrar och kan vara en blivande stjärna.
På senare tid har flera spekulanter försökt köpa honom. Nu är en affär nära förestående.
Det är industrimagnaten Rune Andersson, Mellby Gård AB, som har accepterat priset på Rutger Raket.
En prislapp som lyder på 800.000 kronor.
- Vi har för avsikt att göra klart affären under torsdagen, bekräftar Jan-Olov Alfredsson som arbetar för Mellby Gård.
- Hästen besiktades av veterinär under onsdagen och det fanns inga anmärkningar. Ingenting är ju helt klart förrän det är betalt, men förhoppningsvis blir det klart under torsdagen. I så fall kommer Rutger Raket att gå i träning till Olle Goop, fortsätter Alfredsson.

 

Det var veterinär Anne Haglund som på onsdagseftermiddagen besiktigade Rutger Raket. Hon gjorde det under överseende av bland annat uppfödaren och ägaren Rolf Almqvist.
- Hon gjorde böjprov, kollade halsen, hjärta och lungor. Allt var helt prickfritt och veterinären tyckte att hästen var jättefin och väl musklad. Vi har nu faxat över en faktura och på torsdagen är det meningen att pengarna ska sättas in. Jag hoppas innerligt att det blir affär, säger Rolf Almqvist.
Om så blir fallet kommer Rutger Raket att tävla för sin nye ägare på lördag. Han körs i V75-loppet av Björn Goop och är klar favorit. Den fyraårige valacken jagar femte raka segern och har hittills sprungit in 87.000 kronor.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2007-04-18.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-04-11
Anmäl
2007-04-12 09:48 #1 av: Rickard007

De frågad eju Björn Goop i studion, vinner du? JA. De var helt stumma, det är inte varje dag svarar så. Veckasn bank.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.