2006-12-20 23:30 #0 av: ThomasH

En kall vinterkväll ska så klart domineras av - ett kallblod. Elias visade på Solvalla att han är på väg att utvecklas till en riktig stjärna. - Han är en av dem som kommer efter Järvsöfaks. Men han är ganska långt efter..., säger Ulf Ohlsson.

Det är inte ofta som kallblodshästarna får ta plats på Solvalla. Järvsöfaks brukar dyka upp en gång om året, i Elitkampen under elitloppshelgen, då han alltid till stort jubel besegrar finnarna och norrmännen. Nästa år kan han bilda ett blågult drömlag ihop med sin egen son - Elias. Ulf Ohlssons sexåring har under sommaren och hösten lärt sig att trava i stället för att galoppera, och därmed utvecklats till en riktig topphäst. I Dubbelcupens final, V64-4, körde Ulf Ohlsson tidigt fram utvändigt om ledande Bragden, och kunde sedan kontrollera loppet.
- Elias kändes otroligt stark i dag och han hade nog kunnat lufsa på 500 meter till i samma tempo, säger Ulf Ohlsson, som hade ett särskilt gott skäl att vinna.
- Ägaren hotade med att jag skulle få gå hem till Sundsvall om vi inte vann. Så jag hade en väldig press på mig i dag.

 

Sveriges bästa spurtare
Acclaim hade som vanligt lottats till ett besvärligt utgångsläge i Gösta Nordins lopp, V64-6. Men den här gången spelade det ingen roll. Efter ett lopp i tredje par utvändigt spurtade Acclaim, som han nästan alltid gör, sylvasst och 50 meter före mål hade han kopplat grepp på ledande Scarlets Aino.
- Acclaim var duktig i dag och det stämde bra på vägen. Han har gått hela vägen från klass III tre gulddivisionen, där han börjar växa in, och jag tycker att det är berömvärt, säger kusken och tränaren Håkan "Hockey "Eriksson.

Goop jagar 500
Medan Erik Adielsson upplevde en tung kväll, noll segrar och flera favoritmissar, hade den andre kuskdominanten i Sverige, Björn Goop, det desto roligare. Inom V64-spelet vann han två lopp, först med Jesper Palema i V64-2 och sedan med lovande Verdi Sund i V64-5. Treårige Verdi Sund, som tränas av Stefan Melander, tog sin fjärde seger för året och lär slåss i kulltoppen nästa år.
- Stefan sa redan från början att det fanns mycket kapacitet i hästen, och jag håller med honom. Fortfarande är det en lång väg att vandra innan han är en jättebra häst, men jag tror att det finns i kroppen, säger Björn Goop.
Övriga V64-lopp vanns av James Bond (Christel Berntsson) och Veron Boko (Jorma Kontio), vilket gjorde att utdelningen på sex rätt blev låga 845 kronor.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-12-27.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-20