2006-12-19 22:51 #0 av: ThomasH

Han har inte kört lopp i hemlandet på drygt ett år, men på onsdag är det dags. Då lämnar Anders Lindqvist Frankrike för att köra på Solvalla. - Det var så länge sedan jag vann i Sverige så nu tänker jag ta chansen, säger Anders Lindqvist.

Det är den fyraårige hingsten He Has It All, tränad av Emma Wrigsjö, som är orsaken till det sällsynta besöket.
- Emma har jobbat hos mig tidigare. Hon är oerhört ambitiös, nästan överambitiös i sin iver att utvecklas, säger den före detta arbetsgivaren stolt.
He Has It All startar från dubbla tillägg över lång distans i V64-3.
- Namnet säger allt. Han är stark och distansen är förstås ett plus. Nackdelen är att han är typiskt fransk, lite skuttig av sig och tappar lätt aktionen.
- Om spelarna inte tror på hästen så måste det vara på grund av mig. De tycker väl att jag har blivit gammal och gaggig, konstaterar Anders Lindqvist.

 

Klistrad framför TV:n
Strax före solvallastarten kommer Anders Lindqvist att sitta klistrad framför den franska TV-kanalen Equidia. Under onsdagen startar nämligen hans egentränade Active Trinity och Lönshults Danne i Prix Pas d´Enfants Sans Noel med 30.000 euro i förstapris.
- Active Trinity körs av ägaren vilket är en enorm belastning. Dels väger han över 100 kilo och dels kör han hellre än bra. Men hästen har sprungit in över en miljon i år så han har råd att köra själv, säger Lindqvist med ett skratt.
- Lönshults Danne är i sitt livs form och skulle absolut duga i svenska gulddivisionen. Men spår 18 på Vincennes är värre än spår 12 i Sverige. Det krävs massor av tur den här gången.
Att Lindqvist nu kommer till Sverige för att köra är inget som kommer att upprepas särskilt ofta.
- Nej, det här är bara ett sällsynt gästspel. Jag siktar på att köra i Sverige två gånger per år. Just nu trimmar jag för att ha starthäst i ramloppen under Elitloppshelgen.
Men först ska alltså He Has It All besöka vinnarcirkeln?
- Ja, jag tänker inte förlora, säger Anders Lindqvist.

Åsa Elmroth

Bilden publicerad t o m 2006-12-26.

Av: Åsa Elmroth, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-19