Nyhter från Kanal 75

Puro hoppas på en dubbel

2007-03-10 01:23 #0 av: ThomasH

Petri Puro har fått en kanonstart på det nya året. Mycket talar för att det blir en V75-dubbel i Mantorp. - Commander Crowe och Camilla Highness tränade tillsammans i onsdags. Båda är i väldigt fint skick, säger Puro.

Halmstadtränaren har fått en flygande start på det nya året och segerprocenten ligger på 34 procent. Vinner både Commander Crowe Camilla Highness i V75 kliver stallet över en miljon kronor i inkörda pengar.
- Normalt är den här tiden lågsäsong för mig då de flesta är under vinterträning. Men jag har haft några hästar i bra form och de har fått tävla på med bra resultat, säger Petri Puro. 

 

Har speedat 1.10 i 200 meter
Stjärnor som Fama Currit och Blues Office ligger i hårdträning i avvaktan på årsdebut. De beräknas komma ut i mitten av april om allt flyter som det ska. Samtidigt är det en blivande stjärna som är på många V75-spelares läppar just nu. Det är obesegrade Commander Crowe som jagar sjätte raka segern under lördagen. Den väldige fuxen har startat ifrån bakspår varje gång men ändå krossat sina konkurrenter.
- Han har en enorm styrka och har aldrig varit trött efter loppen. Orkesmässigt är han nog den bästa häst jag har tränat. Sedan återstår det att se om han utvecklas och tar klivet upp i eliten. Men som det känns finns det mycket utveckling kvar i honom.
- Jag märkte tidigt att det var en riktig talang. Men han var länge omogen och barnslig, vilket han fortfarande är ibland. Redan förra sommaren körde jag 1.10 i 200 meter i långvagn och då förstod jag att det var något extra.
Vad behöver han förbättra?
- Han behöver få mera rutin och jag vill inte låta honom möta de bästa med Simb Chaplin i spetsen redan i Kungapokalen. Jag kommer även att stå över Sprintermästaren och siktar på Derbyt i höst. Den långa distansen passar perfekt och det är årets stora mål.

Går tungt balanserad
Commander Crowe går fortfarande tungt balanserad och här har Petri Puro en del att slipa på.
- Hästen har 450 gram på varje hov just nu. Det är inte aktuellt att lätta honom redan nu, men tänk när vi kan göra det längre fram.
- Han sprang 14,9 över full distans med voltstart näst senast. Då travade han också en stor del i tredjespår under vägen. Jag skulle tro att han redan nu kan runt 1.13 med bilstart över samma distans och med en normal löpning.
Och hur snabbt springer hästen när du lättar honom i balansen?
- Jag tror säkert att han kan 11,5 i sommar barfota. Men skriv inte det för då tror väl folk att jag är tokig, säger Puro och skrattar.
Hur går det i V75 då? Commander Crowe är veckans stora V75-spik.
- Han tränade ihop med Camilla Highness i onsdags och kändes fin. De fick springa några rappare intervaller i backen och jag har inget negativt att säga.
- Så länge hästen är så här bra måste jag tro att han vinner igen. Hade jag spelat V75 hade jag spikat honom.
Camilla Highness i V75-5 då? Är hon en lika klar vinnare?
- Normalt sett är det en passande uppgift med bra spår och ett litet fält.
Hon är uppfräschad efter senaste starten i fjol och har sedan fått mycket mängdträning. Jag har inte kört något banjobb med henne men hon brukar vara bra direkt efter vila.
- Hon kändes också fin i sista jobbet och är normalt sett kvick ut. Jag tycker att det ser bra ut, och det enda lilla eventuella frågetecknet är att hon inte har fått någon genomkörare. Båda mina V75-hästar är i alla fall i väldigt fint skick, säger Petri Puro.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2007-03-16.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-03-10
Anmäl
2007-03-10 01:48 #1 av: Bertil

Hoppas kan vi alla göra----sa' flickan!!!

mvh
Christer Lindarw

Anmäl
2007-03-10 02:25 #2 av: Rickard007

Hoppas du? Jag vet ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.