2006-11-15 23:50 #0 av: ThomasH

Den galne derbyvinnaren, Colombian Necktie, galopperade med segern klar. Då slog Amour Ami till. - Jag har kört honom två gånger och vunnit bägge så visst är det en jättebra häst, säger segerkusken Åke Svanstedt.

Om inte Roger Walmann redan hade haft grått hår skulle han garanterat fått det av Colombian Necktie. Efter den överraskande segern i Svenskt Travderby i början av september har hästen startat fyra gånger. En gång har han vunnit, tre gånger har Colombian Necktie galopperat bort sig på väg mot segern. Så skedde även i V64-6 på Solvalla när galoppen kom i början av upploppet.
- Han kändes inte lika smidig som vanligt. Samtidigt kan jag inte säga att jag kände att det skulle bli galopp, säger kusken Örjan Kihlström.
Tränaren Roger Walmann fick se förstapriset på 100 000 kronor försvinna - men för honom kom inte galoppen oväntat.
- Jag såg redan efter 600 meter att det inte skulle gå. Hästen hade ingen spänst och såg stinglös ut. Jag tycker det var fantastiskt bra gjort att ändå hålla så länge.
Så den här galoppen kan man inte skylla på hästens galna humör?
- Nä, jag tycker inte att han är galen även om han har en del problem med huvudet. Han har ändå gett mig en seger i det största lopp som jag någonsin har vunnit så jag kan inte vara besviken.
När Colombian Necktie hoppade bort sig var det fördel Amour Ami. Vikarierande kusken, Åke Svanstedt, hade gett fyraåringen ett lopp i tredje par utvändigt, och avslutningen var vass. En förklaring var att Amour Ami gick helt utan skor för första gången sedan han kom till Robert Bergh.
- Det är inte bara att köra barfota för att vinna lopp utan det krävs mycket hårt jobb. Det gäller att träna hästen rätt och Robbans hästar går fantastiskt bra just nu, säger Åke Svanstedt.

 

Familjeglädje
V64-omgången inleddes med en favoritseger genom Nyby Bengan, en sexårig valack som är en riktig familjehäst. Mikael Lindmark kör Nyby Bengan i lopp, mamma Marie tränar hästen och Mikaels syster Malin fungerar som skötare. Gladast av alla efter segern var utan tvekan Malin som grät glädjetårar i vinnarcirkeln.
- Så himla skönt. Det är mycket känslor med den här hästen eftersom jag har hållit på med den sedan han var liten, säger Malin Lindmark, som är den som sköter träningen av Nyby Bengan hemma på gården.
Hur mycket har brorsan Mikael att säga till om utanför tävlingsbanan?
- Inte mycket. Han får säga vad han tycker, men jag och mamma brukar inte bry oss...

Adielsson jubilerade
Erik Adielsson tog totalt fyra segrar under kvällen, två av dem inom V64-spelet, och vinsten med Florence Broline i den femte avdelningen var hans 100:e på Solvalla i år.
- Det är bra att nå 100 segrar men samtidigt är det drygt en månad kvar innan vi summerar säsongen. Om det då är 100 eller 99 segrar gör ingen större skillnad för mig, säger Erik Adielsson.
Övriga V64-vinnare var Lindy Later, Conrads Trick och Just A Joke, vilket gjorde att utdelningen på sex rätt blev 70 303 kronor.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-11-22.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-11-15