2006-12-18 23:01 #0 av: ThomasH

För nästan en miljon kronor köpte Per Oleg Midtfjeld en tvååring av Lutfi Kolgjini. En affär som ett och ett halvt år senare ser ut som ett fiasko. - Victory Håleryd har inte alls utvecklats som vi hade hoppats, säger elitloppsvinnaren Midtfjeld.

Sommaren 2005 ropade Per Oleg Midtfjeld, mannen bakom Steinlager, högst och bäst på Lutfi Kolgjinis unghästauktion. Efter "första, andra, tredje, såld" var Midtfjeld en talangfull tvååring rikare, samtidigt som hans hästägare var 950 000 kronor fattigare. Victory Håleryd var kvällens i särklass dyraste häst, och Per Oleg Midtfjeld förklarade sig med "jag hade sett den hästen, och jag ville bara ha honom". Nu, 21 starter och bara tre vinster senare, är han inte lika övertygad.
- Det är en häst som inte har gjort så mycket väsen av sig sedan han kom till mig. Han har helt enkelt inte visat så mycket, även om det har sett mycket bättre ut den senaste månaden, säger Per Oleg Midtfjeld.
Vilka förhoppningar hade du när du köpte Victory Håleryd?
- Jag hoppades att han skulle bli en häst för de stora årgångsloppen, vilket inte har skett. Samtidigt ska man komma ihåg att han bara är tre år och jag hoppas fortfarande att det ska lossna. Kapacitet och fart finns så det räcker.

 

Iskallt läge
På onsdag har Victory Håleryd chansen att betala tillbaka till sina ägare genom att vinna Sören Nordins lopp, V64-5, på Solvalla med 125 000 kronor i förstapris. Oturligt nog är läget uselt med ett tolftespår bakom bilen, och det mesta talar för att Per Oleg Midtfjeld tvingas fortsätta vänta på att det ska lossna för Victory Håleryd.
- Formen är okej men läget är förstås iskallt, plus att det är bra motstånd. Jag kommer att köra på chans och så får vi se vad som händer. Jag har inga större förväntningar den här gången.
Ångrar du köpet av Victory Håleryd?
- Nej, det går inte att tänka så. Det är väldigt svårt att hitta topphästar och man måste gambla ibland. Och hästen kan fortfarande bli bra, han är ju inte döende.

Pär Andersson

Bilder publicering t o m 2006-12-25.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-18