Nyhter från Kanal 75

Tiden inne för drömmar

2006-12-14 01:11 #0 av: ThomasH

Johnny B Karlsson vann enkelt Guldklockan på Solvalla för andra gången. I framtiden siktar den 26-årige lärlingen på betydligt större lopp. - Givetvis drömmer jag om att en gång få vinna Elitloppet, säger han.

Johnny B Karlsson vann Guldklockan på Solvalla för andra gången. Foto: Lars Jakobsson.
Johnny B Karlsson vann Guldklockan på Solvalla för andra gången. Foto: Lars Jakobsson.
Dramatiken gjorde som snön - den uteblev. Den 50:e upplagan av Guldklockan var avgjord redan efter två av de tre avdelningarna. Då hade Johnny B Karlsson tagit två segrar och ryckt åt sig en ointaglig ledning.
- Det här känns fantastiskt kul och det bubblar inombords. Guldklockan innehåller mycket prestige och den här gången var jag i alla fall bäst, säger han.
Seger nummer ett togs utanför V64-spelet, med i år segerlöse Columbo F.C. Efter en snabb start till ledningen tvingades de övriga elva finalisterna bara se på när blågule Johnny B Karlsson försvann undan över upploppet.
- Jag var otroligt laddad inför kvällens tävlingar och det kändes skönt med en bra start.

 

Andra segern i Guldklockan
Seger nummer två, i V64-2, var den som blev avgörande. Rambo Rollax kunde inte vara med och köra om ledningen, men när Johnny B Karlsson körde till i sista sväng fick han genast flera längders ledning. En ledning som förvandlades till seger när enda hotet, Pointblank, galopperade 100 meter från mål.
- Visst var jag orolig, jag visste ju att mjölksyran skulle komma för min häst, men jag satte allt på ett kort i sista sväng, säger den nu dubble guldklocksinnehavaren.
Var ärlig nu - har du någon aning om var du har klockan som du vann 2004?
- Jag vet att jag har den i en låda hemma. Men vilken låda det är vet jag inte lika säkert...
När ska du bli proffstränare?
- Det är en bit dit och jag har mycket kvar att lära. En sak som är säker är att jag stannar hos Stefan (Hultman) till den dag jag blir proffs. Tiden får utvisa när jag är redo.
Vilket är ditt drömlopp att vinna?
- Givetvis drömmer jag om att en gång få vinna Elitloppet. För mig skulle det vara speciellt att vinna inför den fantastiska publiken, säger Johnny B Karlsson, som även passade på att ta sitt livs 100:e seger under kvällen.

"Vad höll de andra på med??"
Trots att hon inte hade någon större lycka i Guldklockan, var Susanne Oscarsson utan tvekan kvällens gladaste vinnare. Med orutinerade Tingverken skrällvann hon V64-3 efter att ha störtdykt sista biten.
- Vad höll de andra på med? Sov de? Lilla räkan och jag bara smög förbi på innern på slutet. Min häst är så liten att de andra nog inte såg mig, säger Susanne Oscarsson.
Övriga V64-vinnare under kvällen var Handy (Örjan Kihlström), Coindora (Tony Wallin), Lindy Later (Erik Adielsson), och Key to Dream (Björn Goop). Utdelningen på sex rätt blev 19 012 kronor.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-12-20.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-14
Anmäl
2006-12-20 15:32 #1 av: Rickard007

Johnny B Good !

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.