Nyhter från Kanal 75

Bo Eklöf i hetluften

2006-11-06 23:15 #0 av: ThomasH

Den ständigt aktuella Bo Eklöf har en hektisk tid framför sig. På lördag kör han två segerbud på V75 och snart kliver han in som expert i TV.

Eklöf kör i ett härligt flyt för dagen och när Solvalla till helgen bjuder på V75-finaler sitter han upp bakom två segerfarliga hästar. Att köra lopp är emellertid inte det enda som Eklöf har att tänka på i dessa dagar. Den första december gör nämligen Bergsåkerskusken debut som expert, eller "spelrådgivare" som han själv föredrar att uttrycka det, i Ombudskanalen. Att vara med i TV-rutan är inget nytt för Eklöf, men tidigare har hans roll varit bisittarens.
- Det har varit kul att vara med som bisittare men nu är det ett nytt koncept där jag kommer att vara mer aktiv i hela sändningen. Det ska bli spännande men det blir också lättare att ta stryk eftersom det klart framgår om jag har fel. Så jag får bli mer hårdhudad, skrattar Eklöf.
Att Bergsåkerskusken ska hålla till i Stockholm och göra TV två, tre dagar i veckan är inte något som ska påverka hans loppkörning i någon större utsträckning.
- Jag ska vara med i programmet när Norrlandsbanorna kör riksspel och förhoppningen är att ändå hinna till de flesta tävlingar. Flera banor når man med bil från Stockholm på ett par timmar och det finns också bra flygförbindelser.

 

Vindsnabb Mira Win vinner?
Den blivande TV-profilen är känd för att ha stenkoll på hästarna och alltid vara bra påläst. Lördagen, när Solvalla arrangerar V75-finaler, är inget undantag och Eklöf tror på bra segerchans med sina uppsittningar.
- Timjans Kap (V75-2) har fått ett bra läge men har startsnabba Love For Ever innanför sig. Fast honom kanske dom väljer att släppa med? Dessutom är Timjans Kap åtgärdad efter senast och kommer med all sannolikhet att vara startsnabbare nu.
- Svåraste hästen att slå tror jag är Tactical, som har imponerat på slutet. Men vi har fördel av spåren och kommer vi till spets ökar naturligtvis chanserna.
- Mira Win (V75-4) har också varit i depån och fått en rundsmörjning efter senaste starten. Hon har haft öppet spår två gånger, en gång med volt och en gång med auto, och spetsat lätt båda gångerna. Jag har inte ens behövt ladda med henne.
- Kurt Borgström har alltid bra ordning på hästarna och Mira Win är ett lite hetare vinstbud än Timjans Kap. Men båda är givna streck.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-11-13.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-11-06
Anmäl
2006-11-07 15:13 #1 av: Nijo

nice, asså spik för både Timjans kap och Mira win då? hehe :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.