Nyhter från Kanal 75

Lundell lämnar klartecken

2006-12-26 01:18 #0 av: ThomasH

Startlistorna vimlar av stortränare som Lähdekorpi, Adielsson, Uhrberg och Svanstedt. Men när jackpotmiljonerna ska fördelas på Jägersro kan nyckeltränaren heta Jenny Lundell. - Jag har en säker och en nästan säker spik, säger hon.

Jenny Lundells i särklass mest kända häst är Ribston (V75-3), med knappa 1,4 miljoner kronor på kontot. Tyvärr gjorde sig nioåringen illa i våras och sedan dess har han inte varit sig lik. Skadan fick honom att ändra rörelsemönster och trots att skadan varit läkt sedan länge har han fortsatt att trava dåligt. Nu tycks emellertid stallets största reklamhäst ha hittat tillbaka till sig själv.
- Han har gått med ett formgjutet specialskydd som gör att det aldrig blir något tryck på den gamla skadan och nu har han förstått att han kan trava som vanligt igen. I senaste starten travade han riktigt bra och det har han inte gjort sedan i våras. Han blev i och för sig trött men det viktiga var att han rörde sig så bra.
- Vi har toppat honom ordentligt inför tisdagens V75-start och vi är riktigt hoppfulla. Det känns som att han kan accelerera som han ska igen och därmed kan han vara med i starten. Som det känns är det spets och slut, även om han kanske bara är tillbaka till 80-85% jämfört med den gamle Ribston. Men han är riktigt pigg för dagen och det lyser form om honom, när man ska fånga honom i hagen bara piper och morrar han. Det skulle vara riktigt kul om han kan vinna nu när det är hans hundrade start, säger Lundell.

 

Klartecken på Selection
Ribston är inte den enda häst Lundell tror på inför tisdagens tävlingar. I den fjärde V75-avdelningen startar hon Selection, som hon spikar på sitt V75-system i kusk-/tränartipset "Fem tippar V75".
- Det måste jag göra när jag tror på min häst. Det är bara uppåt på honom och anledningen till att han inte har startat på ett tag är att vi tycker att det är lagom med såhär långa uppehåll mellan starterna för honom. Han jobbar på här hemma och behöver inga snabbjobb mellan starterna.
- Jag tror inte att det ska vara någon större fara för galopp. Han har visserligen galopperat för "Ludde" (Lutfi Kolgjini) också men jag tror att de har en speciell kemi mellan sig.
Det låter som att du selar ut två spikar.
- Ja, en säker och en nästan säker.

Bra med extra V75-omgång
Med två heta vinstchanser är det inte så konstigt att man uppskattar en extra V75-omgång under julhelgen, men det är inte bara därför som Lundell ser positivt på ATG:s satsning.
- Jag tycker att allt som har med dagtrav att göra är väldigt positivt och kan inte se något negativt med det här. Jag har svårt att uttala mig om vad spelarna tycker men det måste väl vara positivt även för dem. Julen är en TV-helg och istället för att kika på någon matiné kan de titta på trav och satsa lite av julklappspengarna.

Ett derbyhopp i stallet
Rakt öster om Malmö, i Blentarp, driver Jenny Lundell sin relativt lilla tränarrörelse. Tränarlistan innehåller nio hästar och bland dessa gömmer sig ett derbyhopp.
- Vi har ett litet antal hästar i olika åldrar och det känns bra inför framtiden. Det är inget jag saknar även om dörrarna alltid står öppna för nya hästägare.
- Ska jag nämna någon häst som jag tror extra mycket på inför nästa år är det Global Incredible. Det är en jättefin häst som vi har tänkt oss ska vara någonting för derbyt.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-12-31.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-26
Anmäl
2006-12-26 01:35 #1 av: Nijo

måste tyvärr säga att jag tycker Lundell är löjlig/löjliga när dem ger klartecken för spikar, bevisar bara att dem inte är bra tränare,,, borde fortsatt vara amöterer och inte gått över till proffslicens.

Ribston har inte fungerat på hela året och inte travet bra ens, tidigare inte haft chans mot flera av dessa hästar och nu plötsligt är det en spik? var inte i närheten av att ta sig förbi anelka senast, men nu blir det ledning lätt? nä, det håller inte. Selection är osäker av sig också, fick hästen i träning av ludde och klarar sedan själv inte av att köra den så Ludde måste köra typ. Gjort sina bästa lopp i ledningen och den blir det inte nu, bra spik? knappast. Har inte visat mer än flera av de andra i loppet har.

Anmäl
2006-12-27 03:38 #2 av: Rickard007
Precis, bra klartecken!
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.