2006-12-21 23:22 #0 av: ThomasH

I år hoppas Kajsa Frick på tidig julklappsutdelning när hon gästar Eskilstuna med två V75-hästar. - Det skulle sitta fint med en V75-seger i julklapp. Lass John har fått ett bra utgångsläge och jag hoppas på ledningen, säger Frick.

Kajsa Frick driver sin tränarrörelse i symbios med pappa Leif Witasps verksamhet på gården strax utanför Rättvik och i princip är det ingen skillnad på att ha häst hos den ena eller den andra. Tillsammans kan tränarduon blicka tillbaka på ett riktigt bra år och tittar man på de hästar som står på Fricks tränarlista har de sprungit in drygt 400 000 kronor mer än förra året.
- Det har gått jättebra och framför allt har de egentränade hästarna tävlat över förväntan. Det är ingen som har höjt sig över mängden utan alla har gjort det bra och dragit sitt strå till stacken, säger Frick.

 

"Pappa vill gärna vara jultomte"
På söndag samlas familjen Frick - Witasp för att fira jul tillsammans och när julbordsfavoriten "mormors köttbullar" har avnjutits är det dags för pappa Leif att gå och köpa tidningen.
- Vi brukar fira jul hemma hos mamma och pappa vill gärna vara jultomte.
Den här julen hoppas emellertid Frick att hon redan har fått klappen som toppar önskelistan när tomten bankar på dörren.
- En V75-seger skulle sitta fint som julklapp och jag har fått ett bra läge med Lass John (V75-2). Hästen känns fin och det ska bli intressant att se hur långt han räcker på V75. Jag hoppas kunna ta ledningen och sedan trolla bort en bit. Ledningen är absolut inget måste men han har tagit ledningen när han haft framspår tidigare och jag kommer att köra i spets om vi kommer dit.
Annie Laday (V75-5) avslutade vasst i söndags. Kan det bli två julklappar?
- Hon var riktigt bra i söndags och gjorde ett av sina bästa lopp i karriären. Men det är en humörhäst och man vet aldrig vilket humör hon är på för dagen. Men vi får hoppas att hon har vaknat på rätt sida på lördag och om vi får bra ryggar och tempo kan hon få en fin peng med sig hem.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-12-28.

Av: Ola Johansson,Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-21