2006-12-05 12:37 #0 av: ThomasH

Ny träning och ny utrustning fick Nicolas Cake att göra sitt livs lopp. På onsdag slåss han om 200 000 kronor i Big Noon Pokalen på Solvalla. - Är han som senast är det bara att hålla i sig, säger Stefan Persson.

Nicolas Cake var grymt bra senast på Jägersro. På onsdag väntar Big Noon Pokalen på Solvalla. Foto: Kanal 75.
Nicolas Cake var grymt bra senast på Jägersro. På onsdag väntar Big Noon Pokalen på Solvalla. Foto: Kanal 75.
Tanken var att Nicolas Cake för drygt en månad skulle gå till vintervila. Men tränaren Stefan Persson bestämde sig för att starta sin fyraåring en gång till, i ett lopp på Jägersro med en kvarts miljon i förstapris. Det blev ett beslut som han inte behövde ångra. Till 31 gånger pengarna utklassade Nicolas Cake sina mer betrodda motståndare genom en avslutning som gick rysligt fort. Än mer imponerande blev segern efter att Stefan Persson berättat att hästen låg på fruktansvärt hårt hela vägen.
- Från det att vi åkte ut på banan till det att vi körde av låg han på. Jag var helt slut efteråt. Han brukar inte göra på det viset så det var nog helt enkelt en rejäl formindikation. Det gick väldigt fort över upploppet.
Så Nicolas Cake får skylla sig själv att det inte blev någon vintervila?
- Ja, det verkar ju dumt att ställa av en häst som gör sitt livs lopp. Men loppet nu på onsdag blir kanske hans sista för säsongen, säger Stefan Persson.

 

"Omöjligt läge"
Den här gången ställs Nicolas Cake mot topphästar som Amour Ami och Blue Chip Star i Big Noon Pokalen, ett lopp över sprintdistans där de bästa startar med tillägg.
- Det känns fruktansvärt tufft att stå med 20 meters tillägg över 1640 meter. Men min häst är väldigt snabb ut och sedan är det bara att hoppas några framför går ner på innerspår så det inte blir för långt fram. Gör han om senaste insatsen är han inte långt bakom de bästa i mål, säger Stefan Persson, som testade ny utrustning på Nicolas Cake i senaste starten.
- Vi hade faktiskt ett helt annorlunda upplägg med barfota runt om och en ryckhuva som jag aldrig hade prövat på honom förut. Dessutom har vi till viss del lagt om träningen.
Blir det samma utrustning i V64-4 på onsdag?
- Ja. Det kändes som om det gav bra effekt.
Du har även med dig Blue Zorro (V64-2) upp till Solvalla, kan han vinna?
- Han är inte så tokig och formen är bra. Tyvärr fick vi ett spår långt ut så vi får köra vad som går. Det är i alla fall en skaplig häst för klassen.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-12-11.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-05