Nyhter från Kanal 75

Inför V64: Nurmos hoppas på dubbelseger

2007-01-03 00:58 #0 av: ThomasH

Fjolåret var osannolikt bra för Timo Nurmos. Nu siktar han på att inleda 2007 med en dubbelseger på V64. - Både Rambo Rollax och Tanja Håleryd är i mycket fin form, säger Solvallatränaren.

 

Seger i Kriteriet, dubbelseger i Oaks, vinster i E3, Breeders' Crown och Derbystoet. Totalt blev det 14,6 miljoner kronor inkört till stallet, och Timo Nurmos fick uppleva ett år som många tränare bara kan drömma om.
- 2006 är mitt bästa år någonsin som travtränare, trots att jag inte hade någon riktigt bra gulddivisionshäst. Det hoppas jag få fram i år, säger han.
I morgon, onsdag, gör succéhästarna Marquis du Pommeau, Early Southwind och Vala Boko sina första träningspass efter en tids vila. Nu inleds uppladdningen mot vårens och sommarens årgångslopp.
Kommer 2007 att bli lika framgångsrikt som 2006 för ditt stall?
- Det vet jag inte. Först och främst gäller det att få ha hästarna friska så att de kan utvecklas på rätt sätt. Och även om jag tycker att jag har en del lovande unghästar så vet man inte hur bra de är förrän de visar sig på banan, säger Timo Nurmos.
Har du några drömmål kvar nu efter fjolårets alla storloppssegrar?
- Nä, jag tänker inga såna tankar utan kämpar bara på som vanligt. Men det vore ju kul att få vinna Elitloppet någon gång.

 

Dubbla V64-chanser
Timo Nurmos har tre hästar till start på V64 på Solvalla den här veckan. Medan Bunnahabhain (V64-5) behöver fler lopp i kroppen för att räcka till vinst, tror den finske stortränaren mycket på sina andra två hästar. Trots att Tanja Håleryd (V64-2) inte har vunnit sedan den 29 maj 2006 är Timo Nurmos optimist.
- Hon har mycket fin form och tränar bra, nu har hon även ett bra spår då hon är mycket snabb från start. Senast fick hon tuff press hela vägen i ett långlopp och distansen nu passar bättre. Jag hoppas också kunna köra henne barfota runt om till skillnad från de senaste loppen. Det gör att hon blir lite skarpare från början.
Lika uppåt låter det på Rambo Rollax (V64-6).
- Han har mycket fin form och satt fast med propparna kvar senast. Är han lika bra som han har varit den senaste tiden är det min bästa segerchans på onsdag, säger Timo Nurmos.
Är det extra viktigt att vinna lopp på din hemmabana?
- Jo, det är viktigt att lyckas där. Och det är alltid lite roligare att vinna på Solvalla.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2007-01-09.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-01-02
Anmäl
2007-01-03 03:17 #1 av: Rickard007

Om man jämför med förr året gör han ett fiasko år detta året.
Han hade ju maxflyt under det gångna året, sådan tur har man inte 2 år irad. Räkna på kanske 11 miljoner inkört istället!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.