Nyhter från Kanal 75

Staffan segerviss på hemmaplan

2006-12-07 21:53 #0 av: ThomasH

I somras kom beskedet att Staffan Nilsson slutar köra travlopp. På lördag sitter han ändå upp bakom betrodda Lobby La Marc i V75. - Det är en jättefin unghäst som ska ha bra segerchans, säger Staffan Nilsson.

Staffan Nilsson syns fortfarande i tävlingssammanhang - trots att han skulle sluta köra. På lördag kan han vinna V75 med sin egentränade Lobby La Marc.  Foto: Thomas Blomqvist.
Staffan Nilsson syns fortfarande i tävlingssammanhang - trots att han skulle sluta köra. På lördag kan han vinna V75 med sin egentränade Lobby La Marc. Foto: Thomas Blomqvist.
För ett halvår sedan gick Staffan Nilsson ut med att han skulle sluta köra lopp.
Eller i alla fall dra ner betänkligt.
Men under hösten har Jägersro-tränaren ändå suttit i tävlingssulkyn med jämna mellanrum.
- Det var meningen att jag bara skulle köra hästarna i deras första start. Men vissa av mina hästägare har velat att jag ska fortsätta köra dem, speciellt på hemmaplan. Dessutom vill ju min sponsor att jag visar upp mig så mycket som möjligt i tävlingssammanhang, säger Staffan Nilsson.
- Men det här med att åka runt på andra banor bara för att köra en enstaka häst är det slut med. Då är jag hellre hemma och koncentrerar mig på träningsbiten. De lopp jag kommer att köra framöver blir mestadels på Jägersro.

 

Orutinen emot
I lördagens V75-tävlingar gör löftet Lobby La Marc entré. Och lita på att Staffan Nilsson är sugen att vinna med henne inför hemmapubliken. Det treåriga stoet har hittills gjort fyra starter i livet. Hon vann i debuten och sedan har det blivit två andraplatser och en fjärdeplats. I senaste starten var hon mycket duktig som tvåa bakom tuffa hästar. Lobby La Marc tog då emot en så pass bra häst som Across The Lines, innan hon fick sträcka vapen den sista biten mot en sylvasst spurtande Nicolas Cake.
- Hon var otroligt bra senast och det här är en häst utöver det vanliga. Jag tror att hon nästa år kan utvecklas och tillhöra kulltoppen, säger Staffan.
- Hästen är orutinerad och när hon blir ensam slår hon av på takten. Det var det som hände senast, hon var inte trött samtidigt som Nicolas Cake kom fort långt ut i banan.

Vad säger du om V75-debuten på lördag? Nu möter hon bara ston, är det ledning runt om?
- Hon är väldigt pigg de första stegen och jag laddar för ledningen. Sedan ska jag göra allt för att Highlite Ribb blir kvar på utsidan om mig. Jag vill inte ha henne i ryggen får då kan hon slå av oss till slut med lucka.
- Det bästa är om vi kan få en häst på utsidan så länge som möjligt. Då försvarar sig Lobby La Marc hela vägen in i mål. Jag körde ett backjobb med henne i tisdags och hon kändes jättefin. Jag tycker att hon ska ha bra segerchans och det enda som talar emot är orutinen, säger Staffan Nilsson.

Hon tävlade barfota runt om för första gången senast. Hur blir det på lördag?
- Jag har inte bestämt det ännu utan mycket hänger på hur banan ser ut. Men jag tycker inte att det var någon större skillnad barfota gentemot skor, så vi får se hur det blir. I övrigt blir det inga ändringar i balans eller utrustning.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-12-14.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-07
Anmäl
2006-12-08 18:29 #1 av: Rickard007

Hmm jag chansar och tror på hans 0rd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.