2006-11-21 01:07 #0 av: ThomasH

M.T.Cheyenne vann Svensk Uppfödningslöpning för en dryg månad sedan. På onsdagen gör han sin första start efter segern och han möter flera tuffa motståndare. - Det är flera riktigt bra hästar emot och det kan bli svårt att vinna, säger tränaren Tommy Hanné.

M.T.Cheyenne är kung i sin hage, på onsdag kan han bli kung på Valla. Foto: Lars Jakobsson
M.T.Cheyenne är kung i sin hage, på onsdag kan han bli kung på Valla. Foto: Lars Jakobsson
Tommy Hanné tar nästa år steget in i sextioårsåldern. Han har varit med många år på Solvalla och har varit en av de stora tungviktarna på huvudstadsbanan. Ett tag hade han 160 hästar och 27 anställda men nu är antalet hästar nere under 50 och personalstyrkan betydligt mindre.

 

Tommy har tränat många topphästar
Samtidigt som hästantalet har minskat har Tommy Hanné synts allt mindre i de stora sammanhangen. Tidigare har han tränat fram topphästar som Tres Solide L., Iata Käll, Zorrino och många fler. Därför var segern i Uppfödningslöpningen med M.T.Cheyenne en påminnelse om svunna tider när Hanné ständigt var med i topploppen.

En gång ingen gång - två gånger...
På onsdag får Tommy och M.T.Cheyenne visa om segern senast var en engångsföreteelse eller om han är så bra som han var då när han ställs mot hästar som Magic Space och Vånga Torsten.
- Nu har han ju ett väldigt tråkigt läge med spår åtta. Så här orutinerade hästar har ofta problem med spår sex, sju och åtta eftersom det inte är doserat där. Men om han skulle gå felfritt så är det ju en chans att vinna.

Lugnet råder på gården
På gården utanför Enköping är det ett stillsamt lugn som råder. Bara några få människor traskar runt i den idylliska uppländska landsbygden. Det är långt från den hektiska tiden som Tommy hade när stallet var som störst för femton-tjugo år sedan. Men samtidigt som Tommy har dragit ned verksamheten så har han fått tillbaka lite av glädjen med travet igen.

Finns tid till ledighet
- Nu tycker jag det är kul att vara tränare igen. Tidigare när man hade mycket hästar, och samtidigt körde mycket lopp, gick det inte att hinna med alla sysslor som skulle göras. Det kändes inte alls bra. Nu är det helt annorlunda. Jag har kommit till åren och kör inte lopp mer än kanske två dagar i veckan. Nu finns det även tid över att kunna vara ledig ibland, och eftersom jag gillar att spela golf tycker jag det är kul att kunna sticka ut en dag, säger Tommy.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-11-27.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-11-21