2006-12-09 01:24 #0 av: ThomasH

hampionligan på Bodentravet är riktigt jämn. Ove A Lindqvist leder med en seger före Jorma Kontio. - Championat är egentligen inte så himla viktigt, men nu har jag förstått att Bodentränaren Petri Salmela ringt runt för att se till att Jorma har bra styrningar i alla lopp. I och med det så ligger det plötsligt oerhört mycket prestige i detta. Spelarna får se upp för taktiska upplägg på söndag, säger Ove A pillimariskt.

Ove A Lindqvist är laddad inför Bodens V65-omgång. Ett championat står på spel. Foto: Lars Jakobsson.
Ove A Lindqvist är laddad inför Bodens V65-omgång. Ett championat står på spel. Foto: Lars Jakobsson.
Med två tävlingsdagar kvar är det alltså en ynka seger som skiljer mellan kuskarna.
- Det är alltid en strid mellan mig och Jorma på Boden. Jag tycker det är roligt, det är nog även roligt för spelare och åskådare, säger Ove A som redan blivit årets champion på Skellefteå. Marginalen till tvåan blev åtta segrar.

 

V4 - en skrivbordsprodukt
Om det inte avgörs definitivt denna helg har Ove A ytterligare en chans under en kommande V4-omgång.
- Om det krisar får jag väl lov att åka dit då fast jag egentligen är emot lunchtrav, konstaterar han krasst.
Han menar att det är hopplöst att hinna träna hästar när han samtidigt ska behöva åka iväg till andra banor för att köra under dagen.
- V4 är ett typiskt exempel på en skrivbordsprodukt där man inte ägnat en tanke åt hur det ska fungera för alla inblandade. Jag tror tävlingarna blir sämre eftersom alla inte har möjlighet att deltaga.
- Det gynnar ju däremot de som är catchdrivers. Det lär väl i princip bara finnas catchdrivers på banorna om två år, säger han med en suck.

Fler starthästar tack!
Ove A Lindqvist har själv lekt med tanken på att bli catchdriver men satsar nu istället på sin tränarrörelse som består av ett 30-tal hästar.
- Jag har mest unghästar. Här uppe finns det inte några hästägare som kan satsa stora pengar på dugliga starthästar, säger Umåkertränaren.
I stort sett är han dock nöjd med året som gått. Han har kört in drygt 4,6 miljoner kronor varav en miljon till det egna stallet.
- Det har gått bra, som kusk har jag hållit en jämn nivå under flera år. I år har jag dessutom kört färre lopp, säger han men tillägger att han gärna skulle se fler starthästar i stallet.

Två segerchanser
Det är med stor kämpaglöd han tar sig an tävlingarna på Boden. Han kör fem hästar inom V65-spelet, varav två har stor chans att besöka vinnarcirkeln. För spelarna är det extra intressant då det är jackpot.
- Sheridan Hanover (V65-1) gör comeback efter lång vila. Kapacitetsmässigt är det normalt en hygglig chans men då han har haft överträningssymtom måste jag ligga lågt när det gäller vinstchansen. Jag tror dock på en bra platschans.
- Louise Lucky Sea (V65-3) har fått ett bra smygläge och har lopp i kroppen. Han var hygglig sist, han stumnade 100 kvar efter ett tufft slutvarv. Han är bättre bakifrån och jag tror på bra chans.
- Ema Lilly (V65-4) kommer från seger i debuten för mig och var mycket bra då. Hon har bra chans. Hon är dock som ett slagskepp som gör allt för att kasta av kusken före loppet och i volten. Det är därför jag kör henne själv.
Min andra häst i loppet, Jäverö Jalla Jalla, är absolut värd en varning. Hon jobbar oerhört bra!
- Tiger Bonanza (V65-5) har jag aldrig kört och jag vet inget om hästen
- What a Topgun (V65-6) har varit struken men har inte stått över några jobb. Formen är jättebra och det här är en toppchans. Han är dock en slagen häst om det blir tung bana. Jag hoppas på att Norrbotten ska leva upp till sitt läge och leverera flera minusgrader och hård bana, då kan det bli riktigt trevligt.
Vilka är då de bästa chanserna för dig när det gäller att kamma hem championtiteln?
- What a Topgun och Louise Lucky Sea, säger en segerlysten Ove A Lindqvist.

Åsa Elmroth

Bilden publicerad t o m 2006-12-15.

Av: Åsa Elmroth, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-09