Nyhter från Kanal 75

"Bullen" lägger grunden

2006-11-09 00:00 #0 av: ThomasH

Roger Walmann har sex treåringar med i Breeders' Crown-finalerna som körs på Axevalla den 18 november. Ett resultat som Per-Erik Pettersson - mannen som formar team Walmanns unghästar - har stor del i. - Det känns naturligtvis tillfredsställande när det går såhär bra, säger Pettersson.

Per-Erik "Bullen" Pettersson har en lång och gedigen bakgrund inom travet. Först var han egen tränare i närmare 20 år, innan han på hösten 2000 åkte till Irland för att träna unghästar åt bland annat Stig H Johansson. Knappt fyra år senare gick flyttlasset tillbaka till Sverige och mer eller mindre omgående inleddes samarbetet med Walmann.
- Jag och Roger hade planer på ett samarbete redan innan jag åkte till Irland, dit jag på förhand åkte mest för att prova på hur det var. Men det grodde och därför blev jag kvar så pass länge. Det var en jättebra tid och jag lärde mig saker hela tiden.

 

Ett vinnande koncept
Tillsammans med Walmann har Pettersson lagt upp en långsiktig plan för verksamheten, i vilken han är ansvarig för unghästarna fram till hösten då de är två år.
- Vi har tagit fram ett bra koncept där vi koncentrerar oss på olika bitar. Tiden räcker till när man kan koncentrera sig på en sak, istället för att ha tio starthästar, ett gäng halta hästar, 20 ettåringar och så vidare.
- Det tillsammans med lång erfarenhet, långsiktigt och målmedvetet arbete, och naturligtvis att vi har väldigt fina hästar att arbeta med, är orsaken till att det har gått så bra.
Och bra har det minst sagt gått. Men när det gäller att spekulera i vilka hästar som har bäst chans den 18:e är inte Pettersson rätt man att fråga. Han skulle nog helst se alla "sina" hästar i vinnarcirkeln.
- Det är svårt att säga vem som vinner. Barfine Player är bra, Emotional Dust ligger också högt upp på listan. Dom har varit med sedan säsongen började och är fortfarande med på slutet, det är fantastiskt.
- Bland hingstarna ligger Persos Arnie varmt om hjärtat, och Glen Tilly ser kanonfin ut nu efter sitt break, och Dad's Launcher var heroisk i sitt försök. Är hästarna som dom ska i finalen har dom chans.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-11-14.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-11-08
Anmäl
2006-11-09 16:45 #1 av: Rickard007

Vinne rWalmann något utav loppen då ? HAn har ju 25% chans, rent teorektiskt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.