2006-09-05 22:41 #0 av: ThomasH

Leffe Blanche är tillbaka på toppnivå, på lördag är det dags för start i Åbys Jackpot-V75. - Han måste absolut streckas, säger tränaren Mikael Ericson.

Leffe Blanche är Mikael Ericsons store stjärna. Foto: Lars Jakobsson
Leffe Blanche är Mikael Ericsons store stjärna. Foto: Lars Jakobsson
Inför fjolåret var Leffe Blanche en medelmåtta som vunnit sju lopp på sina tre första säsonger. Sedan kom förvandlingen och Leffe vann tretton lopp, mest av alla svenska hästar ifjol. En anmärkningsvärd förbättring för en sexårig valack.
- Den stora förändringen kom egentligen på hösten 2004. Då lade jag om träningen helt och började köra stenhårda intervaller istället. Det gav resultat och han slutade inte kämpa i sista kurvan som han gjorde förut, säger Ericson.

 

En av tre på lördag
Det här året började lite tyngre. Först var tränare Ericson sjuk och sedan skadade sig Leffe Blanche lätt. När säsongen väl kommit igång har det varit med hyfsade resultat, men i senaste starten visade han upp sig i lika fin stil som ifjol. Mikael Ericson är hoppfull inför lördagen.
- Vi har ett bra läge och om jag får önska mig ett läge så blir det att vi tar ledningen. Leffe går ju även bakifrån och Jorma har börjat lära sig det nu men det är enklast om han tar ledningen. Men motståndet är tufft, ett riktigt getingbo, men jag tror ändå att det står mellan Leffe och ett par hästar till, säger Ericson.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-09-12.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-09-05