Nyhter från Kanal 75

Hans Adielsson mot rekordår

2006-11-23 23:23 #0 av: ThomasH

Han har haft 28 i segerprocent fyra år i rad. I år är dessutom Hans Adielsson på väg mot ett rekordår i inkörda pengar. I lördagens V75-jackpot har han sex hästar till start. Väl förberedda och synnerligen välmatchade. Det är kriterier som stämmer bra överens när Hans Adielsson startar sina hästar.

Få kan mäta sig med jägersrotränaren när det gäller segerprocent.
Per den 23 november har stallets hästar gjort 318 starter i år. Resultatet är 88 segrar, 50 andraplatser och 30 tredjepris. Ett fenomenalt facit och inkörda pengar ligger på drygt 5,7 miljoner kronor.
- Jag tycker det är roligt att vi kan klara oss bra i den stenhårda konkurrens som råder, säger Hans Adielsson.
- Vi har redan slagit våra rekordsiffror utan att ha några riktiga topphästar. Det är ett jämnt och bra resultat för hela stallet.
Hur bär du dig åt för att hålla en segerprocent på 28 fyra år i rad?
- Det gäller att kunna placera hästarna i rätt omgivning. Jag tycker att vi är rätt så bra på det, och även att bedöma när hästarna har vinstchans.
Ta det som ett tips inför lördagens jackpotomgång. Det är hemmaplan och stall Adielsson har sex hästar till start. Hans är dock en försiktig general och sticker inte ut hakan i onödan.
- Det är så tufft i V75 och så positionsrelaterat att skulle vi vinna ett V75-lopp är jag nöjd. Alla mina sex hästar kändes bra i sista träningsjobbet och det finns inget att klaga på.
- Jag brukar säga så här att min uppgift är att träna och ställa i ordning hästarna. Sedan får spelarna värdera chanserna, säger han.

 

Vunnit både trav- och galoppkriteriet
Hans Adielsson är även unik när det gäller en sak. Han har vunnit såväl det danska trav- som galoppkriteriet. När det gäller galoppkriteriet så blev det en seger i Danmark -81 med Glenfiddich, samt fem kriteriesegrar i Sverige.
I början av oktober segrade Louis Ceasar i travkriteriet, och det var en häst som Adielsson fick i träning i somras. Och som han lyckades "ställa i ordning" i rätt ögonblick.
- Louis Ceasar är ingen lätt häst. Han har haft en del problem med framknäna, men har bra styrka och mådde tydligen väl av luftombytet.
- Jag tycker att han är som klippt och skuren för det danska derbyt nästa år. Jag går in stenhårt för att han ska vinna det och nu har jag god tid på mig för att förbereda hästen på bästa sätt fram till dess.
För dagen har Hans Adielsson runt 60 hästar i träning. Men det är sällan det är några färdiga produkter som anländer.
- Vi får in en hel del hästar men många är redan provade av duktiga tränare. I de flesta fall är det svårt att förbättra dem, menar Hans.

"Aldrig borta med maxklaff"
Så här kommentarer Hans Adielsson sina V75-hästar. De flesta är hårt betrodda och två är klara favoriter.
- Herr Faust (V75-1) är jag mycket nöjd med. Han trivs över den långa distansen och gjorde ett bra lopp efter galopp senast. Erik sa att det gick för fort för hästen är normalt sett säker på benen.
- Zonnie Toll (V75-2) är en fin liten kämpe som alltid avslutar bra om han får ett smyglopp. Han gick bra som tvåa senast på Solvalla och känns fortsatt fin i jobben. Han är inte så snabb ut men med riktig maxklaff är han aldrig helt borta.
- Caramba Hall (V75-3) har kommit igång bra efter sitt långa uppehåll. Jag tycker att han höll bra som tvåa ifrån "dödens" senast och känns fortsatt fin efteråt. Det blir barfota runt om som på slutet.

"Bra chans på ledningen"
- Lapponia Knick (V75-6) fick vi i träning ifrån Åke Svanstedt och hon har fått god tid på sig. Men hästen har utvecklats positivt och gjort flera bra lopp hos oss. Senast var hon dock lite seg men hon kändes återigen bra i sista jobbet. Hon är snabb ut och springspår passar perfekt. Jag tror att det är bra chans på ledningen.
- Highlite Ribb (V75-5) var riktigt bra för tre starter sedan då hon kunde vinna trots en stenhård öppning. Sedan var hon lite sämre men då hade jag bommat och varit för snäll mot hästen i träningen. Senast var hon återigen bra och allt känns normalt efteråt. Bakspåret spelar ingen roll för hästen är väldigt speedig och går bra både från ledningen och bakifrån.

"Var nära att ge upp"
- Delshannon (V75-7) hade jag svårt att få ordning på till en början och jag var nära att ge upp. Som väl är har hästen tålmodiga ägare som har gett mig chansen att jobba i lugn och ro. Jag kände direkt att det fanns bra resurser i honom och han visade också vilken bra häst det är när han vann på 12,3. Delshannon har bara känts bra efter segerloppen och håller sig nu fräsch och fin. Elftespår över 1600 meter är inga idealiska förutsättningar men hästen är bra, säger Hans Adielsson.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-11-30.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-11-23
Anmäl
2006-11-24 22:24 #1 av: Milla

härligt att se sin gamla chef och att det går så bra för honom.Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.