2006-12-03 21:36 #0 av: ThomasH

En magsjuk Björn Goop tvingades stryka sig från V75 på Bergsåker. Samtidigt tog Erik Adielsson två segrar och rycker i V75-ligan.

Bar Code gav Erik Adielsson en seger på lördagen. Foto: ALN
Bar Code gav Erik Adielsson en seger på lördagen. Foto: ALN
Björn Goop åt en kebabrulle på fredagen, det blev inte så lyckat. Resultatet blev magsjuka och en strykning från tävlingarna. Då passade Adielsson alltså på att rycka, han vann både med Bar Code och Javelin Q.
- Bar Code har inte visat så mycket tidigare men idag var han ju bra. Även om det inte var den allra värsta gulddivisionen så tyckte jag han gjorde det fint. Det ska bli spännande att se hur det kan gå för honom nästa år.

 

Tappade körspöet
- Med Javelin Q. var det helt odramatiskt. Det enda som hände var att jag tappade körspöet några hundra meter före mål. Men det gjorde inget, han tog i jättefint när det kom upp en häst utvändigt på upploppet.

"Fan, han är riktigt lat"
Regnvädret över Sundsvall på lördagen gjorde att det var fullt av skitiga kuskar.
Olle Carlsson var en av de skitiga, men lycklig var han när han kämpade in On the Beach till seger.
- Fan, han är riktigt lat den här men vi vann lätt ändå, säger Carlsson.
Ekipaget tog ledningen direkt och var först under hela loppet. Men Olle Carlsson blev nervös på upploppet och kämpade frenetiskt med körspöet för att On the Beach skulle korsa mållinjen först.

Avstängning väntar
Han använde körspöet lite för mycket till och med tyckte domarna och han blev avstängd i två veckor. Lite smolk i glädjebägaren för Carlsson som ändå var nöjd när han tog sin första V75-seger på tre år.
- Det är helt underbart att vinna på V75. Det händer ju inte så ofta, jag har ju inte så många hästar. Jag funderade ju lite innan loppet på om vi skulle kunna behålla ledningen men det var ju inga problem alls. Sen blev det lätt.

Persson på Åland - Lindberg fick vinna
En annan skitig kusk var gamle Lasse Lindberg. Nuförtiden syns inte den gamla storkusken så ofta på V75. När det var dags på hemmabanan snodde han åt sig en seger med Jan-Olov Perssons kallblod Fakse. Jan-Olov själv var på Åland och gav Lindberg chansen att köra, och det var Lindberg nöjd med.
- Det är alla tiders att vinna på V75. Han kändes fantastiskt fin idag.
De övriga segerhästarna på V75 var Defi Trizz (Katrin Frick), Tintomara Hornline (Örjan Kihlström) och Airstrike (Torbjörn Jansson). Sju rätt gav drygt 12 000 kronor.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-12-09.

 

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-03