2006-12-02 01:16 #0 av: ThomasH

För fjärde året i rad vinner han fler lopp än någon annan kusk på Bergsåker. Till helgen har Ulf Ohlsson två bra V75-vinnare - men ingen är hans. - Det är inte omöjligt att Olle Carlsson tar en dubbelseger, säger Ohlsson.

Ulf Ohlsson vinner flest lopp av alla kuskar på Bergsåker och även totalt i Norrland. Foto: Petri Johansson.
Ulf Ohlsson vinner flest lopp av alla kuskar på Bergsåker och även totalt i Norrland. Foto: Petri Johansson.
Det kan vara ett uttalande värt att lyssna på. Förutom att Ulf Ohlsson kör fler lopp än någon annan kusk i Norrland, och därmed har bra koll på många hästar där, är han också känd för att vara en duktig tippare. Ingen av Östersundstränaren Olle Carlssons båda hästar, On the Beach i V75-1 och Oden Boy i V75-6, är favoritspelade, ändå tror Ulf Ohlsson stenhårt på dem.
- Båda har fått passande lägen och det är inte omöjligt att Olle Carlsson tar en dubbelseger, säger Ulf Ohlsson.
Vad tror du om dina egna styrningar?
- Elias (V75-5) är min bästa chans även om jag inte tycker att han är något hett vinstbud. Han har aldrig varit i närheten av att möta så här tufft motstånd, samtidigt har han varit väldigt bra och utvecklats hela tiden sedan han kom till oss.
Hur lägger du upp taktiken från ett åttondespår?
- Jag vet inte, vi får se hur det blir. Men tyvärr tror jag att tilläggshästarna är ikapp oss på en gång så jag tycker inte att Elias står så bra inne i loppet. Det är ett öppet lopp och om man tar med många hästar, som jag tycker man ska göra, är Elias värd ett kryss. Annars låter det uppåt på den där norrmannen Hemne Pil.

 

På väg mot fjärde raka
Efter tre raka kuskchampionat på hemmabanan Bergsåker är Ulf Ohlsson på väg mot sitt fjärde. Han leder med över 30 segrar före Robert Bergh som är närmast bakom.
Är det inte läge att bygga en stor veranda som Bergh har gjort i sista sväng på Bergsåker?
- Jag behöver inget sånt för att imponera..., säger Ulf Ohlsson.
Trivs du extra bra på Bergsåker jämfört med andra banor?
- Egentligen är det väl ingen större skillnad, Bergsåker är bred och bra och känns väl som en standardbana. Men det är klart att upploppet oftast känns längre på till exempel Solvalla, fast det beror väl på att motståndet är tuffare och att jag vinner färre lopp där.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-12-08.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-02