2006-08-29 22:34 #0 av: ThomasH

Hans-Owe Sundberg går mot ett mycket bra år som tränare. Stallets segerprocent är 18 och hästarna har sprungit in 1,8 miljoner kronor såhär långt i år. - Hästarna har fått vara friska och har då också kunnat utvecklas, säger Hans-Owe.

Scarlets Ainos framgångar är en av orsakerna till Stall Sundbergs toppår. Hingsten har vunnit sex av årets 13 starter och sprungit in knappa 700 000 kronor. Senast övertygade han stort då han vann bronsdivisionens final på Solvalla och på onsdag är det dags att åter beträda banan. Den här gången startar han i Allsvenska loppet, där de fem främsta i två försök går vidare till finalen som körs senare under kvällen.
- Scarlets Aino har varit jättebra en längre tid och verkar hålla formen. Senast var jag missnöjd med utgångsläget men det kan jag inte vara den här gången när vi har innerspår. Han är snabb ut och det är inget att sticka under stolen med att jag siktar på att leda loppet från start till mål.
Scarlets Aino har tävlat barfota i sina tre senaste starter. Håller hovarna för att köra så i både försök och final?
- Troligen går han med lätta aluminiumskor i försöket. Men han har vunnit med skor på fötterna tidigare och det är inget som ska oroa något med den form han har. I finalen räknar jag med att köra honom barfota runt om.
Hur högt håller du den här hästen?
- Det är svårt att säga hur långt han kan gå men tiderna han går tyder på att han ska ta sig upp i guld och sen får vi se hur han klarar sig där.
Är det en trevlig häst att ha att göra med?
- Det är en jättetrevlig och snäll häst att ha att göra med. Det enda är att han blir het och ska tävla lite väl mycket när han körs ensam i träningen. Därför körs han alltid i rygg i jobben.

 

Uppåt på Crocodile Broline
Sundberg låter också lite uppåt på Crocodile Broline, som han kör åt Mantorpamatören Stefan Pettersson i Allsvenska loppets andra försök.
- Hästen har känts fin i starterna på slutet men inte haft någon riktig tur i loppen. Åttondespåret är inte roligt men han kommer säkert att göra ett bra lopp bara vi hittar ner i en vettig position.

Ola Hohansson

Bilden publicerad t o m 2006-09-04.

Av: Ola Hohansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-08-29