2007-02-10 15:15 #0 av: ThomasH

På söndag jagar Björn Goop och Conny Nobell ett förstapris på 1,8 miljoner kronor i Prix de France på Vincennes. Prissummorna som pappa Olle samtidigt jagar på Solvalla ligger på en helt annan nivå. Trots det har Åbytränaren inga problem med att hitta den rätta motivationen. - Jag får koncentrera mig på min uppgift. Mest tror jag på Escudo By Pass, säger Olle Goop.

Gooparna har startat sina hästar sparsamt såhär i början på året men nu börjar det röra på sig. På söndag låter man fyra hästar årsdebutera inom V65-spelet och störst förhoppningar har man på Escudo By Pass i den sista avdelningen. Han har inte startat sedan i november och den gången var han tidigt slagen från ledningen.
- Han hade problem med halsen då. Nu känns han pigg och fin och jag hoppas att han ska kunna göra en bra insats. Det ser ut som ett bra lopp på pappret.
Ninotchka (V65-1) var inte heller hon bra senast och det finns frågetecken inför söndagens start.
- Hon har tränat på ganska bra och känns okej, men tyvärr var hon lite snorig idag (läs fredag) och vi kommer att kolla henne i halsen innan vi åker på söndag. Är hon inte hundra blir det strykning.
Rhea Silvia (V65-3)?
- Hon har fått en del träning nu i vinter. Det är en kapabel märr men hon är lite stressig. Bilstart gynnar henne och hon är hyggligt förberedd. Men det är möjligt att hon behöver lopp i kroppen.
Early Launcher (V65-5)?
- Utgångsläget är inte roligt. Det är som att stå med 20 meters tillägg. Annars är distansen bra för hennes del och formen är också bra. Men från ett sånt här utgångsläge måste man ha flyt.
Bästa chansen?
- Jag tror mest på Escudo By Pass. Han har ett bra lopp på pappret och de andra är lite mer utlämnade från sina lägen.
Vad skulle göra dig gladast: att alla hästarna vinner på V65 eller att Conny Nobell vinner i Paris?
- Haha. Jag kan inte favorisera någon utan får hoppas att alla går så bra som möjligt, avslutar den alltid lika diplomatiska Olle Goop.

Ola Johansson

 

Bilden publicerad t o m 2007-02-16

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2007-02-10