2006-11-08 23:32 #0 av: ThomasH

I lördags vann han gulddivisionen med Tunk Nafets. På Solvalla fortsatte flytet för Dan Widegren. - Beijing Man var riktigt fin i dag, säger Halmstadstränaren efter segern i V64-6.

Dan Widegren brukar trivas på Solvalla när kylan och vintern börjar tränga sig på. I fjol skrällvann han en guldfinal med Tunk Nafets, efter att bland annat ha besegrat Spring Ray och Victory Tilly. Även om Tunk Nafets i nuläget är stallets stjärna kan Beijing Man inom några år kanske ta över hans roll. Fyraåringen har i flera starter visat att han är en talang utöver det vanliga.
- Han var mycket lovande redan som treåring, men i och med att han var sjuk mycket under tvåårssäsongen hade han ingen grund att stå på. Den gav vi honom i vintras och nu har han börjat blomma ut på allvar, säger Dan Widegren.
Segern i V64-6 togs efter ett lopp utvändigt om Totti T.Dream. När det väl var dags för upplopp kunde Dan Widegren luta sig tillbaka och fundera ut hur han skulle fira vinsten. Beijing Man var överlägsen.
- Det var kul att få vinna på det här sättet och han var riktigt fin i dag. Jag tror att den här hästen har mer att hämta framöver.

 

 David mot Goliat
Annars räddades den rätt bleka V64-kvällen av tre stenhårda upploppsdueller. Samtliga i trion, On the Beach, Jodas Julia, och Lome Stjernen, vann sina lopp med mycket knapp marginal. Lome Stjernen, som tog hem Dubbelcupens final och 100 000 kronor, såg länge ut att få se sig besegrad av Spangmigutten. Det blev en duell upploppet ner, en kamp mellan David och Goliat. Det skiljde nämligen en hel del mellan hästarnas båda kuskar. Åke Svanstedt, som körde Lome Stjernen, har kört in drygt 18,4 miljoner kronor bara i år. Spangmiguttens kusk, amatören Kent Österberg, har under året samlat på sig lite drygt en procent av den summan.

 Varsin seger till Goop och Adielsson
Två hästar som imponerade vid sina segrar var Persos Yankee och Conrads On Line. Femårige Persos Yankee debuterade i sin senaste start för nye tränaren Stig H Johansson. Då blev det galopp. På Solvalla kom revanschen. Erik Adielsson valde en lugn start, och väntade sedan till den sista bortre långsidan innan han körde till. Över upploppet avgjorde sedan Persos Yankee enkelt.
- Jag hade ett ton att köra med i sista sväng, säger Erik Adielsson.
Utdelningen på sex rätt blev låga 285 kronor, och eftersom det inte blev några pengar på fyra rätt väntar jackpot nästa vecka.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-11-15.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-11-08