2006-08-16 00:40 #0 av: ThomasH

Going Kronos är inte med. Trots det har Lutfi Kolgjini goda möjligheter att ta årets andra E3-triumf på lördag - nu med Glen Kronos. - Det är lite tråkigt att "Glen" har hamnat i skymundan av "Going", för "Glen" är också en sjujäkla häst. Vilket jag tror att han kommer visa på lördag, säger Lutfi.

Lutfi Kolgjini är alltid ett hett namn i unghästsammanhang och i år har hans Going Kronos - som senast tangerade världsrekordet över kort distans - tagit travpubliken med storm. När treåringarna på lördag ska göra upp i E3 för andra gången den här säsongen finns han emellertid inte med i startlistan då han på grund av feber missade uttagningsloppet. Istället kliver Glen Kronos fram i rampljuset.
- Kapacitetsmässigt är Glen Kronos inte så långt ifrån "Going". Det är två skilda typer av hästar. "Going" har den där lilla extra karisman och utstrålningen men båda är underbara hästar och först när röken har skingrats får vi se vem som är bäst.
Glen Kronos hade inför E3-uttagningarna fått ta igen sig ett tag efter sin vistelse i Italien och enligt "Ludde" var han inte alls toppad.
- Han fick vila efter Italien och hade bara fått ett snabbjobb på drygt fyra veckor. I uttagningsloppet lät jag honom i stort sett bara jogga och hålla det tempo han själv ville. Bomullen satt kvar i öronen när vi skar mållinjen och han ska vara ytterligare förbättrad på lördag.
- Skötaren körde ett lättare jobb med honom i fredags och Glen Kronos verkar ha tagit loppet helt rätt.

 

Going Kronos i Consolation
Going Kronos åker också han till Gävle där han på fredag startar i E3 Consolation. Gävles bana tillhör de snabbaste i landet men något världsrekordförsök ser det inte ut att bli.
- Going Kronos gick jobb i lördags och kändes lika bra som någonsin, men något världsrekordförsök står inte på agendan. Gävlepubliken får nöja sig med att njuta av en fantastisk häst.
- Eventuellt går han därefter ut i ett lopp på Jägersro under derbyhelgen och sedan väntar det Italienska derbyt, med försök den 22 september och final den 8 oktober.

Platschans för Ladon du Goutier
Kolgjini startar också Ladon du Goutier inom V75-spelet. Han inkom i söndags som etta i Ålborg men diskades för att inte ha hållit rakt spår på upploppet.
- Han gjorde ett mycket bra lopp i Danmark och diskningen var märklig. Nu fick han ett tråkigt spår och han får ses med platschans.

Ola Johansson

Bilden publicering t o m 2006-08-21.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-08-15