2006-10-17 23:58 #0 av: ThomasH

Timo Nurmos hade en superhelg för ett par veckor sedan när hans stall vann Oaks och Kriteriet. Nu laddar han själv upp i löparspåret för nya segrar. - Jag springer fyra-fem gånger i veckan, säger Timo.

Timo Nurmos är känd för att ha vältränade hästar och det gav resultat i Kriteriet när Marquis du Pommeau var starkast över upploppet. När Timo snörar på sig löparskorna visar det sig att han är lika vältränad som sina hästar. Under sin uppväxt i nordfinska Torneå spelade Timo fotboll och åkte längdskidor och grundträningen sitter i.
- Det är skönt att springa och jag brukar fundera lite på hur jag ska träna mina hästar, säger han.

 

Drog till staterna
Efter den omåttligt framgångsrika kriteriehelgen åkte Timo till USA för att gå på hästauktionen i Lexington och missade några löppass. Även kriteriesegraren Marquis du Pommeau (V64-3) och oaksvinnaren Early Southwind (V64-6) har tagit det lite lugnt sedan dess. På onsdag är de tillbaka men Timo ligger lite lågt med sina stjärnor.

"Tråkiga lägen"
- Båda två har fått tråkiga lägen men har fin form och ska räknas om de kommer bra till. Early Southwind missgynnas väl mest av sitt läge eftersom hon inte gillar när man tar i henne, då kan hon galoppera. Jag hoppas ändå att hon ska gå felfritt och båda har ändå segerchans.

Förvånade hästar
Oftast springer Timo hemma i Tumba men den här dagen springer han vid sin gård i Fituna utanför Stockholm. Han har ett lätt löpsteg trots att han har skor runt om. När han springer förbi hagarna tittar några av hans drygt 90 hästar förvånat efter honom. Timo berättar samtidigt att han har några tvååringar som han hoppas ska kunna bli bra.
- De ser ganska bra ut och jag hoppas naturligtvis att de ska bli bra också, säger Nurmos.

Vad tror du om dina andra hästar på V64?
- Sir Remington (V64-2) verkar bra i jobben men kan nog behöva något lopp innan han är som bäst. Tornado Sund (V65-5) känns bra i jobben och om det blir jämnt och hårt tempo kan han ha en segerchans.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-10-23.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-10-17