2006-08-08 23:36 #0 av: ThomasH

Jimmi Ehlers är en av alla småtränare som sliter hårt i skymundan. Men nyförvärvet Vino Camielle kan vara Jimmis nyckel till finrummen.

Danske Jimmi Ehlers har haft fyraårige Vino Camielle (V64-5) i träning i några månader nu, och de har gjort två starter tillsammans. Debuten på Fornaboda blev misslyckad men senast var Vino mycket bra som knappt slagen tvåa av Amour Ami (Robert Bergh).
- I debuten var han inte så bra men han fick ett väldigt tufft lopp då. Nu senast på Axevalla var han mycket bättre. Då visade han ju att han klarar av att springa 2140 meter också. Och efter det loppet så har han faktiskt känts ännu bättre i träningen.

 

Bästa hästen Jimmi tränat
Jimmi har varit i Sverige i många år nu men aldrig fått det stora genombrottet. En av hans största meriter är segern i Harper Hanovers lopp med Nenda för elva år sedan. Men nu tycker Jimmi att han har fått in en riktig kanon i stallet.
- Vino är hästen med klart störst potential av alla hästar jag har tränat. För en liten tränare som mig är det fantastiskt att få en sån häst i träning. Det händer ju inte så ofta så jag är jätteglad.

Hur bra kan han bli?
- Det är jättesvårt att säga. Nu ska jag låta honom starta i fyraåringslopp den här säsongen. Sen hoppas jag att vinterträningen ska göra honom gott så att han utvecklas mycket till nästa år. Det är svårt att säga hur bra han kan bli men jag hoppas ju naturligtvis på att han ska kunna nå den yttersta eliten.

"Jag kör i ledningen"
På onsdag får Vino Camielle möta svenska toppfyraåringar som Västerbo Miguel och Lotuschic. Det är tufft motstånd men Jimmi säger att det blir tufft motstånd om man har en bra häst. Och han är optimistisk angående chanserna.
- Det är klart att jag måste tro på honom. Han har ett bra läge och är snabb från start. Om jag kommer till ledningen med honom så tänker jag köra där den här gången.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-08-14.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-08-08