Nyhter från Kanal 75

Kurt drömmer om nytt MIRAkel

2006-11-09 20:48 #0 av: ThomasH

En del har det, andra inte. I helskägg och med störtkruka på huvudet charmade amatörtränaren Kurt Borgström, 61, tv-publiken i Vinnare:V75. På lördag är han - och Mira Win - tillbaka.

Det blåser runt gården på Frösön i Östersund. Det blåser, och det blåser mycket. Samma morgon, medan Kurt Borgström och sambon Hjördis Nilsson ätit frukost, har kottarna från grandungen intill det röda trähuset smattrat mot fönsterrutorna. Hundra meter därifrån, i en liten röd kopia av det stora huset, bor en V75-vinnare. Femåriga Mira Win har gjort kometkarriär i år, och för tre veckor sedan på Romme vann hon ett klass III-lopp inför hundratusentals tv-tittare. För Kurt Borgström var det ett minne för livet.
- Det var så himla härligt. Tänk om man kunde dela med sig av den glädjen till alla som sliter med hästar 24 timmar om dygnet. Dagarna efter segern var också enorma, vilken uppståndelse!

 

"Nära katastrof"
Men det var nära att travpubliken gick miste om Mira Win. Efter ett träningsjobb i somras skulle Kurt Borgström sela av henne inne i stallet. Då var olyckan framme.
- Hon stod och sparkade med framhoven för att få undan en fluga eller något, och fastnade då med benet i vagnen. Hästen blev så klart skrämd, ramlade omkull, och det var nära en katastrof. Jag var bergsäker på att hon hade klämt av sig benet, men vi hade tur och det hela slutade endast med ett rejält sår som gick att sy ihop, säger Kurt Borgström.
I det läget hade du väl inga tankar på V75-segrar och att du skulle bli tv-kändis?
- Nä du, de tankarna var långt borta. Jag kommer ihåg att jag fick panik och tänkte att det var slut med hästen. Vi får tacka högre makter att hon klarade sig.

Drömde om trav
En enda gång tidigare i sitt liv har Kurt Borgström besökt Solvalla.
- Jag har skämtsamt sagt att jag inte ska åka dit förrän jag har en häst till start i Elitloppet. Men V75 duger ju rätt bra.
Kommer du att vara nervös?
- Innan starten på Romme var det jobbigt. Jag vaknade på natten av att jag drömde om trav och en sådan anspänning har jag aldrig varit med om tidigare. Nu är jag inte lika spänd utan känner mer ett stort lugn. Allt är en bonus eftersom jag redan har fått uppleva så mycket roligt med den här hästen.
Tror du på ny V75-seger?
- Det vet jag inte, men i senaste jobbet kändes hon jättefin och väldigt löpsugen. Om det är ett gott tecken får vi se på lördag.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-11-16.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-11-09
Anmäl
2006-11-10 18:51 #1 av: Rickard007

Vinst nu ?

Anmäl
2006-11-14 08:28 #2 av: Rickard007

Nepp.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.