2006-12-31 00:32 #0 av: ThomasH

Sista V75-dagen på året smällde Örjan Kihlström till rejält och vann tre lopp och körde in drygt 700 000 kronor. - Det är såna här dagar som trav är som roligast, säger Kihlström.

Örjan Kihlström var nöjd efter segern med Aggas Jazzy. Foto: Maria Holmén
Örjan Kihlström var nöjd efter segern med Aggas Jazzy. Foto: Maria Holmén
Triton Sund, Aggas Jazzy och Arnie Somolli hette Kihlströms segerhästar, och alla tre imponerade rejält. Arnie Somolli tog sin tredje raka seger på V75 och är nu uppe i gulddivisionen.
- Han har gjort det kanonbra och jag kände tidigt att han hade slagit Airstrike i ledningen så jag satt och försökte bevaka Persos Arnie som var bakom. Jag tror att han kommer att hävda sig riktigt bra i guld också, han kanske inte vinner på en gång men han kommer att göra det väldigt bra, säger Kihlström.

 

Triton mot Frankrike
Tvåa i raden av Kihlström-segrare var Triton Sund som vann lätt från ledningen. Loppet vanns i inledningen av loppet när Örjan styrde fram mot ledningen samtidigt som han höll värsta motståndaren Zoccer Wadd utvändigt om sig. Zoccer Wadd fick trava resten av loppet utvändigt om ledande Triton Sund och när upploppet nalkades drog han ifrån resten av fältet. Nu talar mycket för att det blir en ny Frankrike-resa för hingsten.
- Vi får ta och diskutera lite om det här, inget är bestämt. Men vi hade sagt att det här loppet skulle avgöra lite om vi skulle åka ned eller inte och det gick ju bra, säger Kihlström som sedan tog hem ytterligare ett lopp, med Aggas Jazzy.

"Kul att någon tycker att man kör bra"
Tidigare i veckan vann Örjan Kihlström en omröstning på Internet om vilken svensk kusk som är bäst i landet. Trots att både Erik Adielsson och Björn Goop har vunnit fler lopp i år tog den framgångsrike Kihlström hem flest röster.
- Det är ju kul att någon tycker att man kör bra, säger Kihlström.

"Det är en idiotisk regel"
Björn Goop sprängde 500-segergränsen i fredags på Axevalla men på V75 på lördagen blev det ingen seger trots att han var först över mållinjen med Min Narkissos i avdelning sex. Ekipaget vann med nästan 30 meter men bara några meter innan de nådde mållinjen ropade domarna ut i högtalarna att ekipaget var diskat. Bland publiken blev det stora diskussioner och alla förstod inte varför Min Narkissos var diskad. Anledningen var att han hade tagit ett galoppsteg en bit in på upploppet. Det var ett kontroversiellt beslut och regeln som innebär diskning för hästar som galopperar på upploppet har lett till många heta diskussioner under hösten. Björn Goop var långt ifrån nöjd efter loppet.
- Han tog väl ett halvt galoppsteg, eller, det var inte ett helt travsteg i alla fall.

Vad tycker du om regeln?
- Jag tycker att det är en idiotisk regel. Det var bättre som vi hade förut, mycket bättre.

Sju rätt gav 40 000 kronor
Istället för Min Narkissos vann Simb Skyrocket med Torbjörn Jansson till mer än 30 gånger pengarna. De övriga segrarna under dagen var Juvel Neo, Diamond Viking och Bexipop och utdelningen på sju rätt blev knappt 40 000 kronor.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2007-01-06.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-30