2006-11-05 23:40 #0 av: ThomasH

Tolv treåringar är klara för årets sista kamp - Breeders' Crown. I semifinalerna var det Dig For Dollars som imponerade allra mest. - Det är en järnhäst och vi ska försöka vinna finalen, säger Jim Oscarsson.

Dig For Dollars vann sin semifinal trots ett uselt utgångsläge. Från spår tolv valde Jim Oscarsson att pressa sig till ledningen efter ett snabbt inledningsvarv. Sedan blev resten av loppet en duell mellan Dig For Dollars och Örjan Kihlströms Dad's Launcher, där Jim Oscarssons treåring till slut var starkast.
- Jag hade inte så mycket att välja på utan det var bara att köra. Dig For Dollars är en riktigt bra häst och det känns kul att få visa upp honom. Han har varit igång och haft toppform i ett års tid nu, undantaget för en period i somras då han var sliten, säger Jim Oscarsson.

 

Blek kriterievinnare
Årets kriterievinnare, Marquis du Pommeau, var blek i sin semifinal och missar finalen. I stället vanns det loppet av Megaman Neo, som ser ut att bli den värsta utmanaren till Dig For Dollars i Breeders' Crown-finalen på Axevalla den 18 november.
- Det känns som att Megaman Neo kommer hamna väldigt högt i finalen. Jag är långtifrån säker på att han hade förlorat i Kriteriet om han inte hade galopperat, säger kusken Erik Adielsson.
De övriga två semifinalerna vanns av Fredrik B Larssons Timetosaygoodbye och Roger Walmanns Glen Tilly, som kördes till seger av Örjan Kihlström.

 Pär Andersson

Final Breeders' Crown 3-åriga hingstar och valacker
1. Dig For Dollars (tränare Jim Oscarsson)
2. Glen Tilly (Roger Walmann)
3. Megaman Neo (Trond Anderssen)
4. Timetosaygoodbye (Fredrik B Larsson)
5. Sky Launcher (Olle Goop)
6. Persos Arnie (Roger Walmann)
7. Money Market (Trond Anderssen)
8. Victory Sund (Staffan Svensson)
9. R.R.S.Forgold (Jörgen Westholm)
10. Dad's Launcher (Roger Walmann)
11. M.T.Buffet (Tommy Hanné)
12. Sillochnubbe (Tomas Malmqvist)


Bilden publicerad t o m 2006-11-12.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-11-05