2006-09-18 01:52 #0 av: ThomasH

Publiken hade stora förhoppningar på att hemmahästen Fama Currit skulle kunna vinna EM för femåriga hästar, men när krutröken hade skingrats var det den norska flaggan som hissades.

Jetstile har tävlat hela året mot den yppersta eliten och var bland annat tvåa i Hugo Åbergs Memorial i juli. Nu fick han sätta pricken över i och tränaren Per Johansen var väldigt lycklig efter loppet.
- Det här är en av mina absolut största segrar. Jag har siktat på det här loppet under hela året och det är otroligt roligt.

 

- 20 meter bättre nästa år
Efter att den norske superhingsten Steinlager tvingades lägga skorna på hyllan har norrmännen inte haft någon häst som kunnat utmana eliten riktigt ordentligt men Per Johansen tror att han har det till nästa år.
- Om jag bara får vintern på mig så ska vi se att Jetstile ska vara 20 meter bättre nästa år. Han har mycket utveckling kvar i sig och det är klart att vi siktar mot stjärnorna. Nästa start för honom blir hemma i Norge på Bjerke i slutet av månaden.

Ingen kul dag för Fama
Hemmahoppet Fama Currit fick ett tufft lopp med tredjespår runt första sväng och fick sedan trava utvändigt om ledaren. Men kraften tröt redan i sista sväng och hon var aldrig med i segersnacket. Bästa svensk blev istället Robert Berghs Crown Kemp som spurtade bra och kan plita in en tredjeplats i meritlistan.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-09-24.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-09-17