2006-09-17 00:41 #0 av: ThomasH

På söndag är det en av årets största dagar på Halmstadstravet. För hemmatränarna innebär det att formen har toppats och Petri Puro är inget undantag.

Halmstadstränaren Petri Puro och hans lärling Peter Ingves har firat stora framgångar med stoduon Camilla Highness och Fama Currit. På söndag startar båda två från startspår sex och båda tillhör favoriterna.

 

Enkronashäst
Fama Currit är hästen som köptes för en krona och nu har travat in över fem miljoner kronor. I våras var det meningen att hon skulle ta steget in i eliten men halsen satte stopp för det och en operation var nödvändig. Nu är hon tillbaka, bättre än någonsin.
- Jag tycker att hennes senaste lopp var otroligt bra när hon hamnade utvändigt om ledaren och klarade det trots en öppning på 1.08 första 500. Hon har verkligen visat en fin form efter comebacken.

Krokig väg
Ifjol sopade Fama banan med alla jämnåriga ston och hon vann i princip allt. Då var det många experter som trodde på en spikrak väg mot stjärnorna för henne. Men det har inte gått helt rakt. Petri Puro har blivit lite luttrad och vågar inte sia för mycket om framtiden.
- Vi får ta ett lopp i taget helt enkelt, man vet aldrig vad som kan hända med hästar. Jag hoppas att allt ska gå bra men vi får se. Hur som helst så kommer hon att få starta på nu. Eftersom hon kom igång så sent i år så har jag inte planerat att ge henne någon längre vintervila i alla fall.

Ligger lågt
På söndag möter hon europas femåringselit och det är tufft motstånd när hon ska ta sig an hingstarna. Bland annat är norske Jetstile med som kom tvåa i Hugo Åbergs memorial i somras.
- Spåret är ju svårt och jag måste säga att det är en fördel för de invändigt om henne. Det är ju så i de här loppen att det ofta är spåren som avgör så jag får ligga lite lågt men hon är ju med och slåss om det i alla fall.

Tufft senast för Camilla
Camilla Highness är ett år äldre än Fama Currit och har inte riktigt slagit sig in i den yppersta eliten men är ändå ett av de absolut bästa stona i Sverige. På söndagen möter hon många bra hästar från västsverige och Puro ligger lite lågt med segerchanserna.
- Senast hamnade hon i dödens och hann inte med till slut när ledaren avslutade under 1,10 sista 500. Jag har inte kollat upp henne efter det utan hon har bara gått några lättare pass.

- Vad tror du om hennes chanser här?
- Läget är ju väldigt tråkigt och jag vet inte alls hur loppet kommer att köras. Men jag tror att hon kommer att sluta bland de tre första.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-09-22.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-09-16