2006-10-20 23:54 #0 av: ThomasH

Kari Lähdekorpi är nyckeltränare när V75-spelet drar till Borlänge. Inte mindre än tre av hans sex V75-hästar ser ut att bli favoriter. - Tar vi två segrar är det väl bra men jag önskar tre, säger Halmstadtränaren.

Först ut från Lähdekorpis armé är Baron Rols. En häst med ett väldigt stort kunnande men som senast förlorade som storfavorit på Solvalla. Då satt han emellertid fast med gott om krafter i mål efter att Björn Goop valt att backa ner i rygg på ledaren.
- Björn gjorde rätt senast. Baron Rols kanske hade kunnat vinna loppet ändå men det hade blivit för tufft för honom och det kommer fler lopp.
- Han kan bli het i dödens och får han svar den här gången kommer nog inte den i ledningen i mål i alla fall. Baron Rols tål att gå i 14-tempo hela vägen och han är den av mina som jag tror allra mest på.

 

Gentleman har kapacitet som räcker
Boron Rols blir klar favorit i den inledande avdelningen och utöver honom ser även Stronger och Alf Eme ut att få bära favoritskapet.
- Stronger gjorde ett jättebra lopp senast, jag blev faktiskt imponerad själv. Det är bra hästar emot nu och det går inte om Stronger måste göra allt själv. Lite hjälp på vägen vore det bästa och jag ska försöka köra barfota fram även om jag tror att banan blir väl hård.
- Alf Eme har varit bra i de här tre starterna. Jag vet inte riktigt varför han hoppade senast men det kan vara för att han slog sig på ett ben och vi korrigerar en del i utrustningen till den här starten. Han brukar gå barfota men nu tror jag att det måste bli skor runt om på grund av banan.
Övriga chanser?
- Gentlemans galopp senast var delvis mitt fel. Jag envisades med att köra barfota och det blev fel. Han går med skor nu. Kapacitetsmässigt är han en bra häst men hur det funkar i loppen är en annan sak. Han är bäst om han kan attackera bakifrån och får en rygg att gå på, men det går ju inte från innerspåret utan därifrån får man försöka öppna fort. Han är inte sämre än de andra, kapaciteten finns där.
- Västerbo Muscles har gått bra hela tiden även om hon har ett par nollor i raden nu. Hon har hamnat för långt bak i loppen och det är inget att säga om. Med rätt resa är hon inte sämre än de andra och fjärdespåret ska inte vara några problem.
- Peasant Gallant har gått bra men har lite för dåligt läge nu. Han går alltid ända in i mål men får svårt att vinna.
På dig låter det ju som att det kan bli fyra segrar?
- Nja, visst är det möjligt men alltid händer det något. För ett par veckor sen skulle vi ta minst två segrar på Solvalla men då blev det ingen seger alls. Jag hoppas att hästarna gör bra lopp.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-10-27.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-10-20