2006-10-28 01:00 #0 av: ThomasH

Stefan Hultman har siktet inställt på ännu en vinter i Paris för Triton Sund. Mycket avgörs i V75-starten på Jägersro. - Hästen är på väg mot toppformen men det finns en brasklapp, säger Hultman.

I fjol vintras gjorde Triton Sund sex starter i Frankrike. Han var bland annat tvåa i Prix de Belgique och trivdes bra på Vincennes kolstybb.
Nu kan det bära söderut igen om någon månad.
Stefan Hultman har lagt upp matchningen så att Triton Sund ska vara på topp i vinter.
- Hästen har svårt att räcka till i gulddivisionen på sommaren. Han är långsam från start och på snabba banor är det sedan svårt att gå runt fälten. Därför har jag medvetet tagit det lugnt för att han ska vara som bäst under den kalla årstiden. Tyvärr är det flera tränare som har börjat göra likadant, säger Stefan Hultman.
- Konkurrensen är dessutom stenhård på Vincennes, och det vill till att du har en tuff häst som klarar av det. Men Triton Sund har visat att han gillar den stora banan och det fina underlaget. Han är väldigt gynnad av backen och springer i samma tempo hela tiden.

 

Silverhästen på Solvalla
Han har dock inte beslutat om det blir Frankrike i vinter för sin stjärna. Mycket kommer att avgöras den närmaste månaden.
- Det är hästen som bestämmer och han måste vara i toppform om vi ska åka. Efter starten på lördag väntar Silverhästen på Solvalla två veckor senare. Därefter tar vi definitivt beslut om Frankrike. Men visst har jag haft siktet inställt på det hela säsongen.

Tussarna kvar sist
Men först väntar anrika Müllers Memorial på Jägersro. Triton Sund är en av favoriterna i gulddivisionen och enligt Hultman pekar formkurvan kraftigt uppåt.
- Han har fått två lopp efter uppehållet och första starten på Hagmyren var som ett snabbjobb.
- Senast i SM körde Örjan snällt och han fick ett invändigt lopp. Hästen släpptes aldrig av och gick i mål med tussarna kvar. Det har varit två perfekta genomkörare och Triton kommer att vara ännu bättre på lördag.
Så då vinner han alltså?
- Njae, det finns en brasklapp. Jag tror tyvärr att Lass Drop kommer före Triton Sund i starten. Som jag läser loppet tar Always Alluring eller Papa Qui ledningen, och sedan släpper till Lass Drop. Om så blir fallet kan den hästen bli svår att slå.
- Men skulle det inte bli så tror jag att Triton Sund vinner. Han känns jättefin i träningen och går barfota runt om igen. Jag tycker även att han har blivit lite bättre från start numera. Men Lass Drop är som sagt bra och jag rekommenderar alla som spelar V75 att gardera Triton med honom.

Du har även med On Way Laday i V75-1. Chanserna där?
- Han är tyvärr bortlottad från elftespåret. Det måste bli kört i halsen på hästen om han ska ha någon chans därifrån. Han tävlar barfota runt om igen och då är han ett snäpp bättre. Han känns också fin i träningen och gick ju bra senast han var på Jägersro, säger Stefan Hultman.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-11-02.

Av: Michael Carlsson, kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-10-27