2006-10-28 00:50 #0 av: ThomasH

Hon är favorit i Svensk Uppfödningslöpning och släkt med självaste Max Flukt. Sissel Godiva är Catrin Fajerssons och Börje Bs Johanssons senaste unghäststjärna. - Det är en av de absolut största talangerna som jag har tränat, säger Börje Bs Johansson.

- Det är en av de absolut största talangerna som jag har tränat, säger Börje Bs Johansson.
Redan när Sissel Godiva kvalade i början av augusti märktes det att hon är en tvååring som kan bli något riktigt stort när hon blir stor. Sedan dess har det blivit två segrar på tre starter, och i kvalet till Svensk Uppfödningslöpning vann hon från dödens efter en imponerande insats. Nu väntar en final med en halv miljon kronor till vinnaren.
- Sissel Godiva är en rätt lättsam häst att ha att göra med. Det har inte varit några störrre problem sedan första gången vi satte på henne en vagn, säger Catrin Fajersson, som tillsammans med sambon Börje Bs Johansson gång på gång lyckas få fram talanger.

 

Släkt med Max Flukt
Det är på en idyllisk gård, några minuters bilfärd från Kalmartravet, som Catrin och Börje tränar sina hästar. Det är också där som fölstoet Sissel Flukt går och betar i en hage som fortfarande är overkligt grön med tanke på att det snart är november. Sissel Flukt är mamma till såväl Sissel Godiva som till den trefaldige miljonären Lill Adolf, som inledde sin karriär hos tränarduon Fajersson/Johansson. Dessutom är Sissel Flukt helsyskon med en av Sveriges absolut bästa travhästar, Max Flukt, så det råder inget tvivel om att Sissel Godiva har de rätta förutsättningarna för att lyckas.
Vad är hemligheten bakom era unghästframgångar?
- Hemligheten med att träna fram unghästar är att hålla igen. Bara för att man känner att en häst kan väldigt mycket så behöver man inte köra det hästen kan, och det har jag aldrig gjort. Därför har vi fått fram ganska många bra tvååringar, säger Börje Bs Johansson.

Ingen jackpotspik
Svenk Uppfödningslöpning är årets enda tvååringslopp på V75. På Jägersro är det dessutom jackpot vilket innebär att många V75-spelare i den fjärde avdelningen tvingas sätta sitt hopp om miljonvinst till ett gäng väldigt unga och orutinerade hästar.
Är Sissel Godiva en bra jackpotspik?
- Nej. Det tycker jag inte, säger Börje Bs Johansson.
- Så känner väl jag också. Det är ändå tvååringar vi håller på med och sedan finns det en viss galopprisk, säger Catrin Fajersson.
Hur stor är chansen att Sissel Godiva vinner?
- 50-50, säger Catrin.
- 70-30. I och med att det är jag som kör måste jag säga det, säger Börje.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-11-03.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-10-27