2006-07-18 01:58 #0 av: ThomasH

Kvalen till Stochampionatet blev helt odramatiska. Alla tunga favoriterna gjorde sin plikt och är med i finalen kommande söndag. Då lär någon av Electra Skift, Lotuschic, Alltid V.G., Joy Ås eller Orchidee d'Aunou ta hem förstapriset på en miljon kronor.

Uttagningarna på Axevalla blev rena söndagspromenader.
Löpningsförloppen blev i stort sett samma i samtliga kvallopp. Storfavoriterna släpptes tidigt till ledningen och fick sedan tuffa undan över upploppet precis som de ville.
Föga upphetsande eller spännande för den spelande publiken. Men med samtliga stjärnston vidare kan vi se fram emot en spännande final.
Joy Ås var tillbaka efter att ha klappat igenom i den föregående starten på grund av sjukdom. Hon såg jättefin ut även om insatsen var intetsägande. Ledningen togs in i första sväng och därefter var hon helt ensam till slut.
- Jag fick det svar som jag ville ha. Hästen kändes så bra som jag hade hoppats på. Hon har varit fin i träningen innan men man vet ju aldrig förrän det blir lopp. Tyvärr hade vi otur i spårlottningen och fick de bästa hästarna invändigt om oss, sa Björn Goop.

 

"Lotuschic bättre än någonsin"
Erik Adielsson kvalade in två hästar åt Stig H Johansson. Lotuschic och Electra Skift vann båda enkelt, och speciellt den förstnämnde var Erik mycket nöjd med.
- Lotuschic kändes bättre än någonsin i de starter jag har kört henne. Det blev ett väldigt enkelt lopp idag, konstaterade Erik Adielsson.
Då ska man bland annat tänka på att Erik har vunnit Drottningens Pokal med Lotuschic...

Alltid V.G. frisk igen
Det stora hemmahoppet på Axevalla, Alltid V.G., vann också lekande lätt för Åke Svanstedt. Hon forcerades till ledningen efter 500 meter och sedan var det lugna gatan.
- Hon kändes mycket bättre idag än i förra starten. Då hade hon en halsinfektion och jag var lite osäker på var hon stod idag eftersom hon inte hade gått några snabbjobb. Förhoppningsvis går hon framåt ytterligare till nästa vecka, sa Åke Svanstedt.

Orchidee d'Aunou snabbast
Orchidee d'Aunou var den snabbaste kvalvinnaren med sina 1.15,3. Det Robert Bergh-tränade stoet släpptes till ledningen efter 550 meter och vann sedan enkelt.
- Men det var bra att hon fick en häst på utsidan då hon är lite "tittig" av sig och springer och kikar på saker på innerplan. Nu blev hon mera skärpt och det här är en häst som har utvecklats mycket på slutet. Realistiskt sätt blir hon väl trea, fyra i finalen, men jag känner mig heller inte helt chanslös, sa Robert Bergh.

Det fjärde, och billigaste kvalheatet, vanns av Lilie M. och Dan Widegren. Även det från ledningen...

Stochampionatet final. 2640 meter bilstart:
1) Lilie M.
2) Electra Skift
3) Lotuschic
4) Alltid V.G.
5) Joy Ås
6) Orchidee d'Aunou
7) Ausa T.Y.C.
8) Larome
9) Jailbird
10) Just Prawns
11) Mad Marke
12) Magica Af Djupmyra

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-07-23.

 

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-17