2006-07-18 01:46 #0 av: ThomasH

Den här veckan är det final för V64-spelets sommarturné. En turné som inte gått hem i alla läger. - Jag tycker inte om att Solvalla blivit av med tre V64-omgångar, säger Reijo Liljendahl, försteman i Stall Stig H Johansson.

Under tre onsdagar har Solvalla fått släppa ifrån sig sina V64-tävlingar till mindre banor ute i landet, vilket har väckt ett visst missnöje hos många av Solvallas aktiva.
- Ska V64 köras på andra banor borde de banorna köra med samma prissummor som Solvalla.
- Dessutom har man sett en viss nergång på spelet och det är inte bra. Omsättningen genererar sporten och det är hästägarna och spelarna man ska vara rädd om, säger Reijo.

 

Missnöjet till trots, hur är det med stallets V64-hästar?
- Sweet and Strong (V64-1) gjorde en bra insats senast och hade inte slutsålt i mål. Innan det hade hon fått tuffa lopp så den vilsamma resan gjorde henne gott. Hon känns fin efter det och formen är bra.
- 2 Fast Heat (V64-2) var kanske inte helt på topp senast men gick ändå bra och vann ju loppet. Nu tränar han klart bra och från sitt fina utgångsläge räknar jag med att han är med där framme och bråkar. Fast Heat är stallets bästa chans på förhand.
- Prestige (V64-2) har inte haft någon tur på slutet. I Halmstad strulade det både före och under loppet och senast hoppade han från start. Enligt träningen är det inget fel på honom och han har bra fart för klassen. Kapacitet finns för att vara långt framme.
- 5 Adrian du Nord (V64-3) tränar bra men är lite osäker och strulig, framför allt från början. Ledningen är att föredra då han inte gillar stänk. "Adrian" har bäst chans av våra två i loppet.
- 6 Special Cat (V64-3) hoppade och strulade från start senast och kom aldrig in i rytmen. Banunderlaget passade inte, han måste ha bra fäste och fin bana för att komma till sin rätt. Han har gått två jobb efter det och formen är på uppåtgående.
- 3 Boudica (V64-6) har en bra rad och gick bra senast i Kalmar. Det finns ingenting negativt att säga om henne och hon kan sluta långt framme. Men Important kan bli svår att slå.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-07-24

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-07-17