Nyhter från Kanal 75

Walmann jagar vinst i 3 länder

2006-12-14 23:58 #0 av: ThomasH

Nyss hemkommen från Dubai har han i helgen hästar till start i både Frankrike, Italien - och i V75 på Åby. - Jag vill vinna överallt, säger en av årets mest framgångsrika tränare, Roger Walmann.

Roger Walmann ser fram mot en spännande helg med starthästar i tre länder. Foto: Thomas Blomqvist.
Roger Walmann ser fram mot en spännande helg med starthästar i tre länder. Foto: Thomas Blomqvist.
Från sand, sol och kameler till vatten, vatten, vatten. V75-tävlingarna på lördag hålls i en del av landet som bokstavligen dränkts i regn de senaste dagarna. Extra stor blir kontrasten för Solvallatränaren Roger Walmann, som de senaste veckorna semestrat i torra och glödheta Dubai.
- Det var helt okej där men inte mer. Jag har sett bättre ställen, säger han.
Köpte du med dig någon stjärnhäst hem från Dubai?
- Nej. Jag har nog med galopperande hästar på hemmaplan...

 

Siktar mot storloppen
Trots att Roger Walmann har upplevt sitt bästa år någonsin som travtränare, med seger i bland annat Derbyt och med en rekordhög segerprocent, så är han inte helt nöjd. Orsaken till det är hans många treåringar, som trots en hel hög finalplatser inte lyckats ta hem någon stor titel.
- Mitt primära mål är inte att vinna så många lopp som möjligt, utan det är att vinna de riktigt stora loppen. Så om man ser det så har jag inte haft ett så jäkla bra år. Jag tycker själv att mina treåringar, så bra som de har varit, borde ha vunnit minst ett stort årgångslopp, säger Roger Walmann.
Hans unghästsatsning inleddes för sex år sedan, och det är den satsningen som ligger bakom Walmanns framgångar den senaste tiden.
- När jag började satsa var jag inte hundraprocentigt säker på om det skulle lyckas, men för mig fanns det ingen annan väg att gå. Jag ville inte gå Lähdekorpi-vägen och köpa och sätta i ordning gamla hästar. Sedan har jag även fått mina hästägare att köpa bättre hästar vilket har gett bra PR och i sin tur nya hästar till stallet.

Hästar i tre olika länder
Även om stallets stjärna, Giant Diablo, återvänt från Italien för att gå till vintervila, har stall Walmann kommande helg hästar till start i tre olika länder. Samtidigt som V75-loppen på Åby avgörs på lördag startar Roger Hornline nere på Vincennes i Paris. Dessutom finns Alexia Ås på plats i Neapel på söndag för ett italienskt storlopp.
Vilken är din bästa vinnare i helgen?
- Jag vill vinna överallt, men jag har feeling för att Roger Hornline kommer att passa mycket bra i Frankrike. Mina V75-hästar är alla bra och kommer säkert att tjäna fina pengar, men det finns ingen rejäl segerchans, säger Roger Walmann.
- Aggas Jazzy (V75-1) har varit väldigt duktig, men går nu upp i klass och kanske får svårt att vinna direkt.
- Tintomara Hornline (V75-2) tycker jag inte är någon utpräglad vinnartyp, framför allt inte på V75. Hon kan vinna ändå men då krävs det maxresa.
- Tori Amos (V75-4) har ryckt upp sig men vinner inte nu och får jaga pengar.
- Blue Canyon (V75-6) är jag nöjd med efter den halsinfektion han drabbades av. Däremot är jag lite rädd för att han kan behöva ett par lopp till innan han är redo att vinna.
- Graceful Glide (V75-7) ska helst inte gå i ledningen men kan spurta riktigt fort till slut med rätt smyglopp. Det kanske ändå är min bästa chans.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-12-21.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-12-14
Anmäl
2006-12-16 03:31 #1 av: Rickard007

Är det största lopept i Italien elr ? Med Giant Diablo ?

Anmäl
2006-12-16 03:34 #2 av: Rickard007

Oj ! Står ju kanske :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.