2006-09-04 22:24 #0 av: ThomasH

På lördag avgörs Åby Stora Pris, och hästarna möts i två heat som är med på V75. - Det är ett intressant upplägg, säger Stig H Johansson som tränar Digger Crown som är med.

Åby Stora Pris har i många år varit det största travloppet över medeldistans i Sverige. Men ifjol gjorde Åby om upplägget och beslutade sig för att köra två heat över sprinterdistans istället. Då vann Gidde Palema och Steinlager varsitt heat och i skiljeheatet var Gidde Palema vassast. I år tillhör Stig H:s Digger Crown favoriterna och i det första heatet har han fått spår ett, i det andra spår åtta. Men det är seger som gäller i båda loppen säger Stig H bestämt.
- Det är klart att vi siktar på att vinna båda loppen. När man är med i ett lopp vill man ju vinna och nu är det ju en bonus på 500 000 kronor om man vinner båda loppen.

 

- Vad tycker du om upplägget med två heat?
- Jag tycker att det är kul och intressant. Sen är det inte helt lätt att få ihop slagkraftiga fält.

- Bättre än någonsin
Digger Crown har under sommaren visat upp en riktigt stark formkurva och vunnit flera lopp bland annat Sweden Cup och Årjängs stora pris. I senaste starten var han tvåa i Sundsvall Open Trot bakom Giant Diablo. Nio år gammal gör han en av sina bästa säsonger i karriären.
- Han har ju varit bra förut också. Men det är klart, han har nog aldrig varit så bra och jämn förut som han har varit nu i år, säger Stig H.

Tävlar åtminstone ett år till
Digger Crown är nio år nu och har max tre säsonger kvar på tävlingsbanan. Tävlar han som han har gjort under den här säsongen håller han flera år till i eliten, men Stig H vill inte sträcka sig för långt fram i tiden med sina planer.
- När det gäller hästar precis som med människor kan det hända så mycket så det står skrivet i stjärnorna. Men om inget konstigt händer så hoppas och räknar jag med att han ska kunna tävla åtminstone en säsong till. Den här säsongen vet jag inte hur länge till han ska starta. Det finns ju några storlopp till men jag har inte bestämt ännu om han ska starta vidare i Sverige eller åka utomlands. Eller om han får gå till vintervila snart, vi får se.

"Jag trivs med tillvaron"
För Stig H själv har säsongen liksom för Digger Crown varit väldigt framgångsrik och första säsongen som enbart tränare matchar gott och väl de senaste åren. Han är ute och promenerar under intervjun och berättar att det är väldigt trivsamt just nu.
- Det har gått väldigt bra i år. Vi har nått stora framgångar och tjänat mycket pengar. Jag måste säga att jag trivs väldigt bra med tillvaron.

Jackpot på lördag
Förutom det fina sportsliga inslaget på V75 på lördag är det återigen stora pengar att spela om. Det är jackpot och de som får sju rätt kan få dela på 42 miljoner kronor

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-09-11.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-09-04