2006-10-22 23:24 #0 av: ThomasH

Efter lång skadefrånvaro är nu Gentleman tillbaka på allvar. I Rommes gulddivision städade han av ett gäng riktiga toppdjur. - Det är kanske inte så många som har trott på honom så den här segern värmde extra mycket, säger Kari Lähdekorpi.

Som unghäst tillhörde Gentleman den absoluta kulltoppen och som fyraåring vann han bland annat Sprintermästaren. Men sen gick det grus i maskineriet. Efterhängsna skador tvingade honom till ett 17 månader långt tävlingsuppehåll och många hade räknat ut honom för gott. Men nu är han alltså tillbaka med besked.
- Skadan han har haft är egentligen en ridhästskada och den går inte att behandla. Utan Gentleman har bara fått träna på, det har bara varit att blunda och köra, skrattar Halmstadstränaren.
- Gentleman har funkat bättre och bättre hela tiden och kapacitetsmässigt tillhör han de bästa. Men det ska ju funka i loppen också och efter två diskningar var det jättekul att han kunde vinna i dag.
Kusken Thomas Uhrberg var också han mycket nöjd med Gentleman.
- Som vädret var i dag är 1.12,8 (över 2 140 meter med bilstart) en fantastisk och internationellt gångbar tid. Hästen var toppfin, säger Uhrberg.
Gentleman var Kari Lähdekorpis, och Thomas Uhrbergs, andra V75-seger för dagen. I den första avdelningen var Baron Rols ensam på banan när han trots stentuff press i ledningen gick ifrån fältet med flertalet längder till slut.
- Han kändes förvånansvärt stark hela vägen och var fantastiskt bra, säger segerkusken Thomas Uhrberg.
- Får ha vara frisk och fräsch bär det iväg till den högsta divisionen. Hästen har alla kvalitéer som behövs.

 

Borgström var gladast på Romme
Kari Lähdekorpi var riktigt glad efter sina segrar men det var ändå ingenting i jämförelse med den Glädje som Östersundsamatören Kurt Borgström visade efter att hans Mira Win, med Bo Eklöf i vagnen, vunnit den andra V75-avdelningen.
- Såhär bra kan det inte bli. Man tror inte att det är sant, det är så stort.
- Det var tungt att åka hit i morse. Jag fick ta fram traktorn för att dra fram bilen ur all snö. Men det blir lättare att åka hem.

Kallblodskungen tog en trippelseger
Jan-Olov Persson hade tre hästar till start i kallblodsloppet (V75-5). Järvsöfaks var som vanligt överlägsen och bakom honom gick stallkamraterna Vinning Kos och Järvsömolle i mål som tvåa och trea.
- Järvsöfaks var jättefin i dag igen och det var roligt att höra hur dom refererade in "Molle" till tredjepriset, säger Persson.
Övriga V75-lopp vanns av Rose Gaujard (Örjan Kihlström), Hit Dust (Erik Lindegren) och Scarlets Aino (Hans-Owe Sundberg). Sju rätt betalade låga 1 060 kronor och på fem rätt blev det ingen utdelning vilket innebär att 19,5 miljoner kronor går vidare i jackpot till V75 på Jägersro nästa lördag.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-10-28.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-10-22