2006-08-20 02:06 #0 av: ThomasH

På fredagen slog han världsrekordet med Going Kronos, på lördagen vann han E3-finalen med Glen Kronos. Kort sagt en lyckad helg för Lutfi Kolgjini i Gävle.

Glen Kronos fick ett perfekt lopp. Express Merett och Jetset Baylight stångades om ledningen och första 500 travades på 1.08. Glen Kronos satt i fjärde utvändigt och gick inte ut i tredjespår förrän på sista bortre långsidan. Då gick han snabbt fram utvändigt ledande Express Merett som gjorde ett heroiskt lopp. Glen var inte förbi förrän i absolut sista steget.
- Jag hade redan bestämt på förhand att vi inte skulle satsa från start eftersom han inte är så gammal ännu. Sedan kändes han inte helt perfekt i loppet utan han taktade lite. När han väl kom in på upploppet gjorde det inget, han var bara bäst helt enkelt, säger Lutfi Kolgjini.

 

Lärling får köra Going
Med Going och Glen Kronos i samma stall har Lutfi Kolgjini angenäma problem att matcha hästarna. Det finns många fina lopp för hästarna men frågan är om de kommer att möta varandra snart.
- Jag vet inte riktigt hur vi gör, jag måste prata med ägarna om det. Chansen finns att de möts på Jägersro under derbyhelgen. Sedan är det i alla fall klart att båda ska åka ned till Italien för att vara med i derbyt senare i höst.
Vem kör du när de möts?
- Eftersom vem som helst kan köra Going så kör jag Glen. Jag har inte bestämt vem som ska få köra Going ännu men det kanske blir någon lärling i stallet. Hade skötaren Dennis haft licens hade han fått köra.

21 raka segrar
Om Lutfi Kolgjini är dominant med sina treåringar är Jan-Olov Persson hans motsvarighet med kallblod. Varje gång han startar Järvsöfaks på V75 förvandlas omgången i praktiken till V64. Ifjol slog han världsrekordet på Gävletravet när han travade på 17,9. Nu var han tillbaka på "brottsplatsen" och vann igen såklart. Sviten är nu uppe i 21 raka segrar. Jan-Olov Persson är glad som en speleman när han pratar om Järvsöfaks men låter nästan lite häpen när han pratar om "Faksens" utveckling.

"Spika nästa vecka"
- Han har ju alltid varit en otrolig häst, det har jag vetat om. Men att han skulle hitta en extra växel som tolvåring trodde jag aldrig.
Han har all anledning att se glad ut eftersom hans stall tog hand om både första- andra- och fjärdepriset i loppet. Samtidigt så passar han på att bjuda på ett singelstreck till V75 på Bergsåker nästa vecka.
- Det är ju SM för kallblod då så vi startar igen, Järvsöfaks och jag. Det kan nog bli enkelt för spelarna att tippa det loppet också, säger J-O Persson.

Jackpot nästa vecka
En rekordsnabb helg var det i Gävle och sporten stod i fokus. Men det spelades på V75 också och de som hade streckat Järvsöfaks, Glen Kronos och de fem andra vinnarna fick 2652 kronor. På fem rätt blev det dock ingen utdelning så det är jackpot nästa vecka.

Anders Forsberg

Bilden publicerad t o m 2006-08-26.

Av: Anders Forsberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-08-19