2006-06-21 01:55 #0 av: ThomasH

Förra årets tvåa i Svenskt Trav-Kriterium, Photo Sea, kasserade på tisdagslunchen in 100 000 kronor då han vann Derby Trial på Jägersro.

- Photo Sea är tveklöst den bästa häst jag har kört, sa hästens tränare och kusk Patrik Södervall efter segern.
På förhand pratades det mest om Across the Lines som trycktes ner i 14 för tio på toton. Han kom dock aldrig i närheten av Patrik Södervalls Photo Sea, som anförde i täten loppet igenom.
- Photo Sea kändes helt okej i dag och vann enkelt. Fast motståndet var väl inte det värsta, det var ju ingen Jaded eller Jocose med, sa Patrik.
Det här var första starten på närmare två månader för Photo Sea som senast slutade femma i ett uttagningslopp till Kungakannan.
- Det var ett framknä som spökade för honom den gången. Han hade säkert kunnat ta sig till final men det hade inte varit rätt mot hästen.

 

Derbyt är det stora målet
Patrik Södervall har tidigare tagit fram topphästar som Kanaloa Sea och Red Chili Pirat och vann också Kungakannan med den förstnämnde 1998.
- Jag har fått fram en del bra hästar men Photo Sea är helt klart den bästa häst jag har haft. I dag testade jag honom lite i värmningen och då stack han i väg i 1.06-fart i 200 meter. Så fort har jag aldrig kört med någon annan häst och det råder ingen tvekan om att han besitter fantastiska resurser.
 Att Södervalls fyraåring är något utöver det vanliga är ställt utom allt tvivel. På elva starter har han sprungit in 1 065 000 kronor och med tanke på hur lugnt tagen han är finns det säkert en hel det utveckling kvar i honom.
- Vi är rädda om honom. Det måste man vara när man har lite hästar i träning. Nu kommer han kollas upp så att allt är i ordning och sen går vi ut i Sprintermästaren som ett led i matchningen mot årets stora mål - Derbyt.

Red Chili på gång igen
Red Chili Pirat, Patriks reklamhäst de senaste åren, gör en efterlängtad comeback på Halmstad på lördag.
- Det är en massa saker som har strulat med honom. Det värsta var en kraftig infektion men nu är han frisk och verkar riktigt på gång igen. Han har gått 1.15 i provlopp med 1.13 sista varvet och som det känns kommer det bli några långsidor med honom i år igen.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-06-27.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-20