2006-09-23 22:59 #0 av: ThomasH

Första steget mot miljonerna är avklarat. Supertalangerna Glen Kronos och Going Kronos vann båda enkelt sina försök till det italienska derbyt. - Bägge gjorde det fantastiskt bra och det blev en hellyckad dag, säger Lutfi Kolgjini.

Going Kronos är supertalangen som har kapacitet att bli en av världens bästa hästar. På Tor di Valle-banan utanför Rom behövde han aldrig köras för fullt. Lutfi Kolgjini styrde bestämt till ledningen efter 200 meter och sedan blev det aldrig någon kamp - förutom den mellan hästen och kusken.
- Vi hade en liten dust om vem som egentligen bestämde för han ville gå iväg mycket tidigare än vad jag ville. Men i dag fick jag bestämma och jag tycker att Going var minst lika bra som han brukar vara, säger Lutfi Kolgjini.
Segertiden för Going Kronos blev 1.13,9, samma tid hade Glen Kronos när han vann sitt försök ett par timmar tidigare. Då körde Lutfi Kolgjini till ledningen varvet från mål och drog sedan sönder fältet.
- Glen sprang och skiftade och for lite för banan här var lösare än den brukar bara, så jag tänkte att jag kör nu och tar dem på styrka när de försökte stjäla loppet framme i täten.
 Är du orolig för banan inför finalen?
- Nej, de har visat nu att de klarar banan. Samtidigt är det ingen bana som man anstränger sina hästar på i onödan.

 

 Giulia Grif galopperade
Nu stannar de båda stjärnhästarna kvar i Italien, där de står på Jori Turjas gård, fram till finalen den 8 oktober. I den väntar drygt 3,2 miljoner kronor till vinnaren. Mycket talar för en dubbel Kolgjini, särskilt eftersom den värsta konkurrenten, Giulia Grif, galopperade bort sig i starten. Trots det får det italienska toppstoet en plats i finalen tack vare sin höga seedning, men hon tvingas starta från ett uselt tolftespår. Glen Kronos, som kommer att köras av Roberto Andreghetti, och Going Kronos har de båda innersta spåren och blir storfavoriter.
- Hästar är hästar. De är levande väsen och kan ha en dålig dag. Men vi får hoppas att mina sköter sig och att de har sina bra dagar i finalen. Då kommer de andra få jobba hårt, säger Lutfi Kolgjini.

 Pär Andersson

Startlista Italienska Derbyt final, 2100 meter:
1. Glen Kronos - Roberto Andreghetti
2. Going Kronos - Lutfi Kolgjini
3. Giuseppe BI - Maurizio Biasuzzi
4. Ghiaccio del Nord - Roberto Vecchione
5. Giordy BI - Jorma Kontio
6. GC Light - Giancarlo Baldi
7. Green Fire HBD - Joseph Verbeeck
8. Gruccione Jet - Lorenzo Baldi
9. Gorniz - Pietro Gubellini
10. Grande Armee - Enrico Bellei
11. George W Gar - Pierluigi d'Angelo
12. Giulia Grif - Marco Smorgon


Bilden publicerad t o m 2006-09-30.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-09-23