2006-08-31 02:40 #0 av: ThomasH

De flesta travhästar blir trötta om de måste springa för fullt hela loppet. Scarlets Aino är annorlunda. Han blir förbannad om han inte får göra det.

Scarlets Aino är en komet i svensk travsport. I fjol visade han talang, men slog aldrig ut i blom.
I år har han slagit ut i - racerfart.
För det är det så det går till när han springer.
Förutom i onsdagens första V64-avdelning då.
Hans-Owe Sundberg hade en final att tänka på (V64-1 och V64-2 var försök till Allsvenska loppet som avgjordes efter V64-spelet) och ville inte bruka sin häst allt för mycket.
- Jag höll igen honom, men då fattade han inte vad vi höll på med. Han vill springa för fullt hela vägen, sa Sundberg.
Vinst blev det ändå och vinst blev det senare i finalen. Då fick Scarlets Aino göra som han brukar. Missödet att han missade ledningen spelade ingen roll. Efter 300 meter hade Hans-Owe Sundberg tagit tillbaka ledningen.
1.12,1 över 1640 meter blev segertiden och Scarlets Aino har i och med sina fyra raka segrar sprungit in nästan en halv miljon på en månad.
- Det är bara att hoppas att det fortsätter, sa ägaren Torsten Persson, Spånga, i vinnarcirkeln.

 

Få spurtsegrar
Det andra försöket till Allsvenska loppet vanns av Jojo Orly och Björn Goop. Goop körde som vanligt felfritt och då kunde Jojo Orly spurta till säker seger.
Det var för övrigt en av få segrar som inte togs från ledningen under kvällen (Debbie Brodda vann V64-4 sedan Örjan Kihlström kört som Örjan Kihlström brukar, det vill säga slalom mellan trötta hästar över upploppet).
I resten av loppen var det ledningen som gällde. Go On Pale var strakast för Tony Wallin i lärlingsloppet och Carolina Queen såg ut som en drottning när hon och Mikael Lindmark vann V64-avslutningen.

Oväntad Myra
Den största överraskningen svarade Myra Mejl och Torbjörn Jansson för. 34-oddsaren höll enkelt ledningen, men blev direkt utsatt för elakt tryck. Trots det kunde Avesta-hästen hålla undan med minsta möjliga marginal till slut.
Myra Mejl tränas av amatören Lars Nilsson som haft något av sitt livs travvecka. I måndags vann han själv med Bumblebee Mejl på V65 på Rommetravet och nu fick han stå vid sidan om vid en ännu större stallseger.
Myra Mejls seger gjorde att sex rätt på V64 i alla fall gav 2674 kronor. Ingen utdelning på fyra rätt gör att det blir jackpot nästa vecka.

Johan Lindberg

Bilden publicerad t o m 2006-09-06.

Av: Johan Lindberg, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-08-31